It's Rite!
Betöltés...
Hybrid interjú

-www.hiphop.hu: Eleget vártam címmel a napokban jelent meg a szólólemezed, melyet hosszas munka előzött meg. Korodnál fogva az érettebb hiphop generáció tagja vagy, mégis szeretném, ha pár mondatban mesélnél a múltadról, kit is takar a Hybrid név valójában?
-Hybrid: Először is köszönöm az interjút! Hol is kezdjem…     Jóbarátom Proffesor S és a Jokers-es spanok (azelőtt R.I.P. volt a nevük) unszolására 1996-ban kezdtem el rappelni több-kevesebb sikerrel. Akkoriban még nem is vettem ezt az egészet komolyan annyira, mint most, de azért összeraktunk 1 albumot, ami végülis Proff szólója lett (Rosszak világa). Idővel különböző okokból kifolyólag szétesett ez a csapat, de ez nem ment a barátság rovására! Ekkor én már egyre jobban foglalkoztam a zenéléssel, én úgy vagyok vele, ha belekezdek valamibe, akkor a végsőkig kitartok. Rengeteget gyakoroltam, gyakorolok, megpróbálom mindig a legjobb formámat mutatni.  Ha a kérdésed második felére kell válaszolnom akkor: Hybrid 1 pomázi előadó, aki mindig a maximumot próbálja kihozni magából és mindig a saját útján halad!


-www.hiphop.hu: Az albumelőzetest hallva a nyugati parti előadók inspirációja átült abszolút a zenéidbe is, nem a megszokott, mégis kellemes hangzásúak az alapok. Kik segítettek instrumentális téren, és hol készült a lemez?
-Hybrid: Az Eleget vártam c. albumon a fő zeneíróm Trevis, aki egy Szentendrei haver és már a Fastracker 2 nevű programon is megírt olyan instrumentálokat, mint pl. a Jóreggelt és Kezeket fel!! Ma már Reason megy… az albumon a megcélzott hangzás a  92-93-94-95-ös amerikai hangzásvilág, mivel számomra ez a korszak a nyerő, azon belül is a véres-szájú westcoast. Kettő instrumentált én is készítettem a lemezre, az egyik az Intro, a második az Ugye mindenki ért, ami bónusz dal az albumon. Zenével közreműködik még Mango, Luigi
és Drupee, rájuk is nagyon büszke vagyok, hihetetlenül tudják, hogyan kell megírni egy
zenét, amihez utólag nem kell hozzáérni sem!  A lemez a Trackstudióban készült (www.trackstudio.hu) , őket csak ajánlani tudom mert én sok stúdióba jártam már ahol csak arra mentek hogy minél lassabban vigyed véghez a tervedet és minél több pénzt ki tudjanak sajtolni belőled és amikor hazaérsz hogy áthallgasd a cuccot, akkor kiírja a lejátszód, hogy mono…. Na itt a Track-be ilyen nincs, az utolsó kis szösszenetre is odafigyelnek, és hibátlanul hozod el a lemezedet! Tisztelet nekik!
Az album készítésében még sokat segített Papa Jo is! ( köszi Mó!)


-www.hiphop.hu:  Hogyan jött a VSOP-vel és Tracksound csapattal a barátság?
-Hybrid: 2005 végén egy „szép” napon felhívott Papa Jo, hogy mi lenne, ha beugranék egyszer a stúdióba zenéket mutogatni egymásnak, megismerni egymást stb. A haverkodásból szép lassan barátság lett és felvettünk kettő dalt, az egyik címe: Gyere hozzánk fényért, a másik: Dr. úr – ami arról szól, hogy mi lenne, ha beültetnének minket egy dilidokihoz, milyen párbeszédek mennének ott le… Volt pár fellépésünk együtt, amik nagyon jól sikerültek. Tervezgetünk dolgokat amire csak később fog fény derülni...


-www.hiphop.hu: 2002-ben indultál a Hiphop Mission tehetségkutatón is, azóta kevesebbet lehetett rólad hallani. Mi volt ennek az oka?
-Hybrid: A Mission után jött egy elég szerencsétlen korszak, aminek a leírásába nem szeretnék nagyon belemenni, de én is tehettem erről a szünetről részben…


-www.hiphop.hu: Mint régi arc óhatatlan a kérdés hogy ne tegyem fel. Mi a véleményed a régi időkről, előadókról, illetve hogy viszonyulsz az újabb csapatokhoz, milyen szerinted 2007-ben a honi hiphop?
-Hybrid: Ha visszahallgatjátok, régen minden egyes csapatnak megvolt a saját stílusa. Megpróbált valami egyedi dolgot összehozni. A mai csapatoknál és előadóknál azt veszem észre (tisztelet a kivételnek), hogy egymásról koppintnak rap-technikát, rímeket. Már olyat is észrevettem, hogy a koppintót koppintják és erre büszkék is, közben lenéznek minket és befikáznak, meghazudtolnak, nem mutatnak tiszteletet, pedig a mi korosztályunk taposta ki nekik az utat, mi nekünk kellett megküzdeni, azért pl. hogy felvehessen egy „bő” nadrágot. Manapság bárki lehet 50cent, Eminem, The Game….


 

-www.hiphop.hu: Kiknek ajánlod a lemezed egyébként, illetve videó, lemezbemutató kérdéskörrel mennyire foglalkozol manapság?
-Hybrid: Azoknak ajánlom a lemezem, akik kíváncsiak egy kiforrott előadásmódra, akik éhesek a minőségre, akiknek van egy kis CD-s magnójuk, akiknek van egy „komoly zene” az autójukban, az utca emberének, az összes „ellenségemnek”, az összes havernak és barátnak,
mindenkinek! Videoklip biztos, hogy lesz, de ahhoz még hiányzik egy fontos dolog, ami a pénz… Lemezbemutató lesz, épp most is a megfelelő helyet kutatgatom, ami nem túl nagy, nem túl kicsi!

-www.hiphop.hu: Végezetül aki szeretne rendelni, hol teheti meg?
-Hybrid:  www.salatamagazin.com , www.etype.hu !
Boltok: Bounce store, Selekta shop, CD kuckó (Bp. Jókai tér 8) , Jazz cafe (Szolnok)
Áprilistól a Dalmát pincében (Szentendrén), Soso téka (Pomáz)

 

-www.hiphop.hu: Köszönjük az interjút!
-Hybrid: Én köszönöm a lehetőséget! Üdv!!!

 


 


 Hozzászólások
Neved:
Hozzászólás szövege:
Kérlek írd be számjegyekkel az alábbi számot: nyolcvan-nyolc   hozzászólás

Kapcsolódó hírek
A hiphop.hu él! Felhívás! 2012. 09. 13 10:49:01
Montana a Bázis Store-ban 2012. 07. 31 14:40:47
Q-ROOTS - ÉLETELIXÍR videó 2012. 07. 12 06:44:58
Geriskillz videóklip 2012. 06. 27 13:14:51


NEWSRANK