It's Rite!
Betöltés...
Fluor Filigran Interjú

Fluor Filigran interjú

-Hiphop.hu: Kezemben a friss lemezed, amely Fluor Filigran név alatt fut már, holott
a hazai szcéna Fluorid-ként ismerhet. Mi a váltás oka, mi ennek a sztorija?
-Fluor Filigran:
A Fluorid név sohasem tetszett igazán, poénból találta ki egy akkori haverom. 16 évesen még elreppelgettem ilyen néven, de az elmúlt 1-2 évben rengeteget változtam és már komolytalannak tartom, erőtlennek, mint a régi zenéimet.

-Hiphop.hu: Mutasd be az albumot kérlek, hogyan jellemeznéd, milyen a Te Mélyvárosi álmod?
-Fluor Filigran: Az album játékideje 66 perc, akinek van számítógépe, az találkozhat a multimédiás résszel is, amin megtalálható a Beton című számom videoklipje, VIVA-s werkfilmje, dalszövegek és plusz 1-2 mp3. Partisabb ütemekkel indul a lemez, aztán egyre komolyabb témákat kezdek feszegetni, a végén pedig már egészen szomorú hangvételű ez az "álom". Sokszínű cucc lett, bízom benne, hogy mindenki megtalálja majd rajta a kedvencét. Sokkal érettebbnek, kiforrottabbnak tartom, mint az eddigi zenéimet, mindemellett abban is biztos vagyok, hogy  a következő jobb lesz ennél, hiszen abban a korban vagyok, amikor az ember félévente "leütné" az akkori önmagát, letagadná az akkori cuccait. Ez nem baj, hiszen így lehet fejlődni. Úgy érzem, sikerült elrugaszkodnom attól a tipikus vonaltól, amit mostanában minden második ’szobaemszí’ visz, egyik mottóm talán lehetne az, hogy nem szabad leragadni. A lemez üzenete is valami ilyesmi, hogy adni kell esélyt az új dolgoknak, mert a szűk látókörrel nem lehet elérni messze. A címnek több jelentése van, az egyik az egy mély álom a városban, amiben élünk, a másik a saját kis "város", a belső, a tudat mélye, ahogyan látjuk a dolgokat, és amit kifele sugárzunk, mint emberi lények.

-Hiphop.hu: Aki eddig nem kedvelte a zenédet, de mondjuk az előzetest hallva megtetszett neki, mivel beszélnéd rá még jobban, hogy érdemes a cumóra beruházni?
-Fluor Filigran: Ha már így megtetszett, 1500 Ft nem nagy pénz, főleg hogy 18 számos és multimédiás résszel is rendelkezik a lemez.

-Hiphop.hu: A vendégelőadók között szerepel Az Eleven Hold nevű csapat énekese is, hogyan jött vele össze ez a 2 szám, illetve kik a többiek, akik beugrottak színesíteni a cuccod?
-Fluor Filigran:
Furán hangzik, de Nappal egy buszon futottam össze, akkor mondta, hogy látott freestyle-ozni és tetszett neki, gondolkozhatnánk közös dolgokon. Rá nem sokkal el is készült egy szám, majd azt követte még kettő, és belekezdtünk a fítekbe. Vele lesznek még bőven produkciók, közreműködöm az albumán, s a közeljövőben napvilágot lát majd egy kicsit jazzes, kicsit rockos hatású, élő téma is. Az albumon közreműködik még Eckü a Hősökből, akivel letoljuk a gatyánkat egy trekk erejéig, ill. a bónuszban lánykákat csábítunk és küldünk el minél messzebbre. Ebben a grátisz felvételben szerepel még Pixa is, aki több zenei alapot csinált az albumra, és még énekel is. Rich-Zed is két számban reppel, a már említettben, aminek "Te is érzed" a címe és egy teljesen más típusúban, aminek Szabályok a címe, és nélkülöz mindenféle összefüggést, túlzott szabályosságot. A két Kínospontos arc, Drezzick és Kredit is megmutatják magukat egy szomorúbb számban. Freeze beatbox-al járult hozzá a lemezhez, Bérces Viktor pedig zongorázik rajta, ő egyébként 15 éve használja ezt a billentyűs hangszert, nem is akárhogyan, Dj R-Nold pedig egy rövid szkreccsbetét erejéig segítette munkámat.-Hiphop.hu: Mi a pálya a csapatoddal a Kínosponttal, várható valamiféle megjelenés?
-Fluor Filigran: Lesznek dolgok, de ezekkel még sunyizunk...

-Hiphop.hu: A Mikrofon Mánia versenyen elvitted az első díjat, de fellépésed nincs sok még, ami lehet akár tudatos is, de ahhoz ugyebár, hogy többen ismerjenek illene pár, hogy látod ezt a helyzetet?
-Fluor Filigran: Ez nem rajtam múlik, ha hívnak fellépni, akkor megyek. A kevés fellépés talán éveim számából is adódhat, nagyon fiatal voltam, amikor megnyertem a Mániát, és igazából még most is az vagyok, az emberek talán annyira nem tudnak "ugrálni" egy 18 éves gyerekre.

-Hiphop.hu: Mi a szitu a városoddal Székesfehérvárral, a régi hiphop fellegvár kicsit vesztett a nívójából, kevesebb a buli, kevesebb emberrel. Pedig rengeteg ember nőtt fel hiphop.hu partikon, szinte egy teljes új generáció. Összetartó kapocs lehetne pedig, közös dolgok, ez az, milyen állásponton vagy e téren?
-Fluor Filigran: Sajnálom, hogy itt nincsen meg ez az összetartó közösség, nincs egy állandó "mag", akik ott lennének a Kinxtown bulikon. Sokáék és mi is rajta leszünk, hogy népszerűsítsük ezeket, de plakátok felrakásán, internetes reklámozásokon és matricák kiragasztásán kívül túl sokat nem tudunk mi sem tenni, igyekszünk terjeszteni az igét. Mi csináljuk a dolgainkat, aztán ha mást nem, a figyelmet fel tudjuk hívni Fehérvárra...

-Hiphop.hu: Utoljára "ezittareklámhelye" kontakt üzenet gyanánt, akarom kérdezni aki Fluor lemezt akar, mi a teendője?
-Fluor Filigran: Aki szeretne egy példányt a magáénak tudni, az a következő címeken teheti ezt meg:
fluorid@vipmail.hu, fluorfiligran@vipmail.hu illetve itt a hiphop.hu Shop-ban és még néhány hazai honlapon.

-Hiphop.hu: Köszönjük az interjút, és sok sikert a továbbiakban!
Fluor a világhálón:


http://www.myspace.com/fluorfiligran

http://fluorid.gportal.hu

http://fluorfiligran.flash-link.hu
 Hozzászólások
Neved:
Hozzászólás szövege:
Kérlek írd be számjegyekkel az alábbi számot: hatvan-egy   hozzászólás
  1. Ilona 2011.09.28. | 17:41:06

    Te rohadt csöves

  2. Ilona 2011.09.28. | 17:40:13

    Te rohadt csöves!!!!!!!!!!!!!!!!

1

Kapcsolódó hírek
A hiphop.hu él! Felhívás! 2012. 09. 13 10:49:01
Montana a Bázis Store-ban 2012. 07. 31 14:40:47
Q-ROOTS - ÉLETELIXÍR videó 2012. 07. 12 06:44:58
Geriskillz videóklip 2012. 06. 27 13:14:51


NEWSRANK
hirdetés
partnerek
NeoSoft