It's Rite!
Betöltés...
Kev Brown Interjú

Kev Brown egyike az új évszázad feltörekvő producer/MC-jeinek. Karrierje elején készített többek között a De La Soul-nak alapot 2001-ben, illetve ő producerelte Jazzy Jeff "The Magnificent" című LP-jét 2002-ben, de az igazi áttörést mégis a 2004-es év jelentette, amikor "The Brown Album" címmel elkészítette Jay-Z "The Black Album" című anyagának remixeit és ezzel széles körökben elismerést vívott ki magának a hiphop-világban. Első hivatalos albuma az Up Above kiadónál - ahol olyanok mellett szerepel, mint a Declaime vagy a Jurassic 5 - 2005 szeptemberében jelent meg Amerikában, és nagyon pozitív kritikákat kapott. Meg kell jegyezni, nem véletlen, mert nagyon jó lett az albuma :) Sikerült e-mailben elkapni Kevint és ő készségesen válaszolt néhány gyors kérdésre nekünk.

HipHop.Hu: Mi a legkorábbi emléked a hiphopról? Hogy kerültél kapcsolatba ezzel a zenével?

Kev Brown: Amire leginkább emlékszem az az, hogy a bátyám meg a haverjai mindig Whodinit meg Run DMC-t hallgattak, ezen nőttem fel.

HHH: Ki adta a legnagyobb inspirációt ahhoz, hogy magad is belefogj?

KB: A zenék készítéséhez azt hiszem Pete Rock... a szövegeléshez pedig EPMD, Special Ed, Rakim... meg jópár ember abból az időszakból..

HHH: Mi jött előbb számodra, a zenék készítése vagy a szövegírás?

KB: Szövegekkel kezdtem, egyértelműen.

HHH: Milyen felszerelést használtál kezdetekben és milyet használsz manapság a zenéidhez?

KB: A legelején kazikkal kezdtem, aztán szereztem egyet azokból a régi Gemini samplerekből, aminek ilyen nagy kerek gomb volt a közepén, a nevét nem tudom. Aztán jött egy Akai s20-as sampler, aztán végül az MPC2000XL, és azóta is azt használom folyamatosan.

HHH: A "Say Sumthin" című számodban finoman üzensz a sok computer-producernek akik a az internetes "mátrix" részei. Ennyire negatív vagy korunk technikai forradalmával kapcsolatban?

KB: Nem vagyok igazán negatív de jópár ember kicsit túlpörgi ezt az egész kompjúter-dolgot. Abban a számban egyébként nem csak erről van szó, sok más témában is állást foglaltam..

HHH: 2001 óta egyre nagyobb nevekkel dolgoztál együtt, olyanoknak csináltál zenét, mint Jazzy Jeff, a De La Soul vagy Grand Agent. Saját önálló albumod mégis csak 2005 szeptemberében jelent meg, miért kellett ennyit várni rá?

KB: Így jött össze.. Már kész volt az anyag egy ideje de ősszel akartam kiadni, amikor az összes fiatal visszatér az iskolába.

HHH: Elégedett vagy az albumod kritikáival?

KB: A legtöbb értékeléssel meg vagyok elégedve.

HHH: Van olyan szám az albumon ami különösen sokat jelent, olyan ami kedvenced?

KB: Nehéz kiemelni külön egyet is...

HHH: Mi a véleményed, képes lesz az általad is képviselt új generációja (Little Brother, Kenn Starr, Sound Providers.. etc) az igényes hiphopnak kiszorítani a sok műanyag-reppet? Úgy értem, hogy régen bekapcsoltad az MTV-t és olyan videók mentek, hogy Das EFX, Pete Rock vagy A Tribe Called Quest, manapság meg csak a steril, csattogós club-hop megy a szétkompresszált ütemekkel és a sok bling-blinggel... meg fog ez változni valaha?

KB: Nem tudom, hogy a dolgok tényleg meg fognak-e változni... Az egyetlen amit én tenni tudok az az, hogy a saját zeném standardjait, amiket kialakítottam, megtartom és megpróbálok egyenletes teljesítményt nyújtani..

HHH: Számos Beat Society fellépésen vettél részt. Elmondanád hogy zajlik egy ilyen show? Hogy találkoztál a Beat Society-vel?

KB: Egy időben Philadelphiában dolgoztam valamin és ott találkoztam velük. A Beat Society olyan fellépéseket csinál ahol 3-4 meghívott producer az általa választott "segédeszközzel" (= samplerrel) egyszerre alkot élőben valamit a színpadon. Ütemkoncert és show improvizatív hiphoppal.

HHH: Mik a jelenlegi terveid? Turnéval népszerűsíted az albumodat?

KB: Igen, próbálok szervezni pár fellépést néhány városban. Ha sikerülne ezekből egy turnét összeállítani az nagyon jó lenne.

HHH: Mit üzensz a sok hiphop arcnak Magyarországon?

KB: Csak annyit akarok üzenni, hogy köszönöm a támogatást és remélem egyszer el tudok menni hozzátok is és adni egy koncertet!

> Kev Brown első hivatalos albumába belehallgathattok Kev Brown saját oldalán: http://kevbrownmusic.com illetve saját myspace-oldalán http://www.myspace.com/kevbrown 

szöveg: aMGee fotó: kevbrownmusic.com


 Hozzászólások
Neved:
Hozzászólás szövege:
Kérlek írd be számjegyekkel az alábbi számot: nyolcvan-öt   hozzászólás

Kapcsolódó hírek
A hiphop.hu él! Felhívás! 2012. 09. 13 10:49:01
Montana a Bázis Store-ban 2012. 07. 31 14:40:47
Q-ROOTS - ÉLETELIXÍR videó 2012. 07. 12 06:44:58
Geriskillz videóklip 2012. 06. 27 13:14:51


NEWSRANK