It's Rite!
Betöltés...
Cafgut interjú

-HHH: Első körben áruld el mennyi idős is vagy pontosan?
-Cafgut: 15 múltam el a napokban. Ezt nem sokan tudják

-HHH: Mióta foglalkozol zenéléssél, és hogyan jött képbe pont a hiphop?
-Cafgut: Kb. 2000 óta. Tehát ha valaki visszaszámol kereken 10évesen már próbáltam valamit alkotni, de azok nagyon-nagyon kezdetleges munkálatok voltak. Gondolom most sokak arra gondolnak, hogy ezt még nem kéne ilyen fiatalon. De hát ilyen vagyok. Képbe talán úgy jött, hogy a fenti évben költöztünk, és az új szomszéd srác öccsével megismerkedtem, akinek a bátyja (MK) reppeskedett valamilyen szinten. Ez nekem valahogy megtetszett, és hát elkértem tőle egy meg nem nevezett programot, és itthon nyomultam, aztán utána már jött a többi: küldözgettük egymásnak a produkciókat, zenéljünk együtt…. Erről még lesz szó…

-HHH: Mit gondolsz a saját stílusodról, hova sorolnád be magad, mint ”zeneírópalánta”?

-Cafgut: Igazat megvallva a Vektor c. albumom elkészítése előtt eléggé elvetemült (mások szerint szerencsétlen) alapokat kreáltam. De nem annyira mint pl. a Srácok 79+812  c. albumon hallhatóak. Meglepő módon az első publikált dalom, ami ilyesmi irányba ment, eléggé tetszett a közönségnek, amin meglepődtem, és természetesen örültem. Ma már eléggé vegyes alapokat készítek, talán már több sikerrel. Ezt tapasztalhatta az, aki letöltötte és végighallgatta a Betával elkésztett Nyomorék Kornélalbumunkat. Nyugodt gitáros halvány alapok; elektronikus, beteg alapok; depressziós, lelkis alapok, és még lehetne sorolni. Tulajdonképpen mindenre vevő vagyok kivéve egy-két dologra/MC-re, de ez így van rendjén. Hogy hova sorolnám be magam? Sehova. A közönség, a konkurencia (ami nem nagyon van :) ) majd eldönti.

-HHH: Tartozol-e valamilyen underground tömörüléshez, és ha igen, mutasd be ezt pár mondatban!
-Cafgut:
Fogalmazhatunk úgy, hogy igen tartozok, ez a WRATH. Ez, ha jól emlékszem 2003 környékén alakult a fent megjegyzett MK nevű emberrel és öccsével, Orange-al. Az utóbbi időben ez egyre jobban bővült de olyan szinten, hogy oda jutottam nem tudom pontosan kik vannak benne, alig  tudom sorolni, és ha ez nem okoz lelki törést nem tenném meg. Ennek oka talán az én fejetlenségem, vagy a csapat kaotikussága. És nekem itt lett a bajom ezzel,  olyanok vannak benne, akiket személyesen nem ismerek, és kezdetben ez úgy indult, hogy haverok, akiket már ismertem két éve, és tényleg ilyen alapon ment a dolog, hogy segítsünk egymáson zenei téren. Ezt a mai felálláson nem egészen érzékelem, kivéve egy-két ember van el egymással. Erről ennyit. Inkább itt az elektronikus irányzatot követjük/tik, de én úgy érzem, erről kezdek leválni. Ezzel nem azt akartam mondani, hogy most kiszállok, és velük nem csinálom, csak nem egészen azt az irányt követem 100%-ig. Lehet, hogy páran nem értenek egyet. Van egy kezdetleges honlapunk (ahonnan elérhető elvileg az összes publikált nóta) www.wrathmusic.tk Elveinkben ez tovább fejlődik, kitudja mikorra, mert nálunk minden csúszik. De ha már meglesz, akkor a .hu –s verziót akarjuk.

-HHH: Szerinted mennyire van igény az általatok követett irányvonalra?
-Cafgut: Szerény véleményem szerint egyre jobban vevő rá a hallgatóság, de nem annyira, mint mondjuk egy régebb óta elfogadott irányzatra. Ez egy új dolog itt Magyarországon mindenkinek, és ez így jó. Ha ez így halad, akkor talán 5-7 év múlva már teljesen kinövi magát. Lehet így lesz, lehet nem. De hát mindenkinek más jó. Vagy tetszik vagy nem, a vélemények mindig megoszlanak.

-HHH: Vektor című albumodon a teljesség igényével, kérlek, sorold fel a közreműködőket, és meséld el röviden, hogyan kerültél velük kapcsolatba?
-Cafgut: Ugye 2000-res költözéssel sikerült egy internet kapcsolatot létesíteni a világgal. És volt/van az általatok vezetett fórum, ahol megismerkedtem a közreműködők legjavával, valamint akkoriban megjelenő lemezeket rendelgettem és az azokon lévő Contact bekezdést olvasgattam, és hát mondom miért nem küldhetnék nekik egy levelet, miért ne küldhetnék nekik alapokat tőlem, hogy véleményezzék. Akik hallhatóak rajta, azoknak ugye tetszettek a dolgok, még ha nem is elsőre. Tehát Internet. Aztán már párral találkoztam is. De van, akit mai napig nem ismerek személyesen,de ezt nem tartom problémának.
Tisztázzuk is az érintetteket: Háborgató Maszkura, ARTosCsaba, MK, Főnix, FankaDeli, TM, A Srácok, Kriptha Face, valamint egy-egy remixet formált Crain és PMAH (egy Wrath tag)
Albumról annyit hogy ez 19 szám, különböző stílusú alapokkal, és hogy 2003-2004-ben jelent meg.

-HHH: Mint győri lakos részt veszel-e a helyi hiphop megmozdulásokon?
-Cafgut:
Győrben szerintem elég jó így a vonal, ámbár én nem nagyon tevékenykedek benne. Ezért megpróbálom észre venni, hogy nívós graffiti készülgetnek, itt vannak a Tibbah-ék is, akik elég jól erősítik a zenei háttért, bulikról meg nem nagyon tudok az igazat megvallva, bár biztos vannak. Tehát itt szerintem abszolút nincs elmaradva a hiphop, ez látható, és látható is lesz az utókor számára, remélem.

-HHH: Végül dolgozol-e valami új kiadványon, mik a tervek még 2005-re?
-Cafgut:
Hát ahogy most kihoztam Betával a Nyomorék Kornélalbumot, nem nagyon tudom hogy idén lesz-e még valami, nem mintha nem akarnám. Jelenleg a „promo” c. ingyenesen elérhető kislemez munkálatai folynak, én már felvettem a reppjeim, közreműködők fixálva lettek, közülük is felvettek már páran okosságokat, így előjáróban annyit, hogy lesz rajta Beta, ARTosCsaba, BoomDuck (aki a Colorado zenéjét írta) veritaz, TM, Riddler. Zenéket Beta, Boomduck, ARTosCsaba valamint ÉN csináltam, és ha összejön, akkor Vanis karcokat hallhatunk rajta. Ja és Pi3r borító ez én tájképeimből. Kb. 10 szám.


 Hozzászólások
Neved:
Hozzászólás szövege:
Kérlek írd be számjegyekkel az alábbi számot: hatvan-öt   hozzászólás

Kapcsolódó hírek
A hiphop.hu él! Felhívás! 2012. 09. 13 10:49:01
Montana a Bázis Store-ban 2012. 07. 31 14:40:47
Q-ROOTS - ÉLETELIXÍR videó 2012. 07. 12 06:44:58
Geriskillz videóklip 2012. 06. 27 13:14:51


NEWSRANK