It's Rite!
Betöltés...
Mr. Joeker interjú
Hiphop.hu: Nemrég jelent meg a Cymarshall Law-val közös lemezed Hip Hop In The Soul 2 címmel, melyen produceri feladatokat láttál el. Hogyan tettél szert erre az ismeretségre, illetve milyen út vezetett a végkifejletig?
Mr. Joeker: A közös munka kezdete Cy-jal 2005-re tehető, akkor még Angliában éltem. A munka mellett promotálgattam magam különböző fórumokon, oldalakon, így akadtam össze Pumpkinheaddel, a Brooklyn Academyből. Ő ajánlotta, hogy van egy ismerőse, egy tehetséges MC, aki beateket keres az új albumára, a Hip Hop In The Flesh-re. Erre felkerült pár zeném, ezek közül is az Addiction lett a legütősebb. Gyakorlatilag nem is volt kérdéses a pozitív fogadtatás után, hogy össze kell állnunk egy közös MC-producer lemezre. Első albumunk 2008-ban jelent meg, Hip Hop In The Soul címen. Ezen látott napvilágot a KRS-One-nal készült közös trekkünk is, a Control. Ez a dal terjedt a legjobban a lemezről, az amerikai "The Source" magazin egyik számában is megjelent a "Hot Tracks" listában, illetve a "Truth" Supastitionnal is frankó médiát kapott, Dj Premier is játszotta a Halftime Radio Showban. Alapvetően elmondhatjuk, hogy nagyon jó fogadtatása volt az első lemeznek, mind a mai napig etalonnak tartják különböző hiphop-blogok. S most, 3 évvel az első után, itt a második, mellyel megpróbálunk még tovább jutni, mint az elsővel.
 
 
Hiphop.hu: Milyen visszhangja volt a sokak által egyik legjobbnak tartott Cymarshall Law feat. KRS One - Control című dalnak?
Mr. Joeker: Nagyon jó visszhangja volt, sokan szerették a dalt, gyakorlatilag ez hozta meg nekünk az ismertséget.
 
Hiphop.hu: Bár még igen frissnek mondható, de hozott-e bármiféle előrelépési lehetőséget számodra ez a lemez, vagy akár bármely korábbi, hasonló kollabó eredménye?
Mr. Joeker: Nem mondanám. Kapok maileket, hogy faja az album. Kapok felkérések0et zene ügyben, ennyi. Általában a megjelenéstől számított 1-2 hónapig van hype.
 
Hiphop.hu: A belga Nuff Said nevű formáció tavalyi Vis Viva című lemezére is számos zenét írtál. Erről milyen visszajelzések jutottak el hozzád, illetve mennyire mondhatók ők szerinted népszerűnek Belgiumban?
Mr. Joeker: Abszolút népszerűek voltak Belgiumban, sok fellépésük volt országszerte az album megjelenése után. A lemezbemutatót is nagyon jól megcsinálták, azon ott voltam én is és hihetetlen jó érzés volt, hogy ennyien ismernek kinnt engem is. Elég nagy hangsúlyt fektettek a promózásnál a producereknek is, magyar beatmaker lévén ez nagyon jól esett, gyakorlatilag úgy éreztem magam, mint egy Hősök koncerten a Westend tetején. Abszolút baráti a kapcsolat mind a mai napig, azonban kicsit alábbhagyott a lelkesedés, megváltoztak az elképzelések a banda jövőjét illetően. S ugye ilyenkor jönnek a szóló cuccok. Meglátjuk mi lesz a jövőben, én látok potenciált a bandában.
 
 
Hiphop.hu: Mint látható, jónéhány külföldi előadóval dolgoztál együtt közösen. Volt már rá példa, hogy valamelyikőjükkel színpadra is álltál, vagy közönségként ellátogattál egy fellépésükre?
Mr. Joeker: Ez az egy volt ilyen tavaly tavasszal Belgiumban, de volt szó arról is, hogy Cymarshallal elindulunk egy közös turnéra. Erre viszont egyre kevesebb az esély, mindkettőnket teljesen lefoglalnak a mindennapos dolgok (fősuli, meló, stb).
 
Hiphop.hu: Várható akár a fent említett, akár más külföldi előadóval közös lemezed a közeljövőben?
Mr. Joeker: Elképzelhető, de most nem ez a fő vonal. Nincs túl sok időm a zenére mostanság, így mindenképpen szortíroznom kell. Inkább a magyar vonalra szeretnék fókuszálni, új Hősök album, kisebb EP-k, új instrualbum, esetleg egy szóló LP MC-ként.
 
Hiphop.hu: Hogy érzed, merre halad napjainkban a nemzetközi hiphop?
Mr. Joeker: Hát nézd, kinek mi a jó irány. Én a dallamosabb, de mégis bangerebb zenékre mozdulok. A Hip Hop in the Soul 2 is ezeket az elemeket hordozza. Hallgatgatok mindenféle újabb zenéket, de azt hiszem a nagy része kezd elmozdulni széttört ütemes, szénné kompresszált beatek felé. Ennek is megvan a szépsége, én is csináltam ilyet sokat. Csakhogy annyi meg annyi ilyen zene van mostanság, hogy egyszerűen nem lehet különbséget tenni. Egyre több olyan zenét is hallok, hogy van egy sample, feljebb van húzva benne az eredeti ritmus és gyakorlatilag véget is ért a tudomány. Meg amúgy is. Személy szerint a régebbi vonal zenéivel szimpatizálok. Az ezredfordulós zenék az enyéim. Ez az interjú például "Afu-ra - Body Of The Lifeforce" asszisztálásával készült el. Szeretem a klasszikusokat. 
 
/Baark/

 Hozzászólások
Neved:
Hozzászólás szövege:
Kérlek írd be számjegyekkel az alábbi számot: nyolcvan-kilenc   hozzászólás
 1. Gergő 2011.12.01. | 19:36:30

  Jöjjön az a szóló LP!! Igen jó lenne és csak így tovább!

 2. Szabó Péter 2011.11.27. | 21:10:43

  Örülök a sikereidnek Mr. Joeker! Bármihez nyúlsz az zenévé válik!

 3. Peti 2011.11.27. | 18:40:17

  "szóló LP MC-ként" Ennek én is nagyon örülnék, rohadtul hiányzik a srác a Hősökből, mint MC

 4. Szilasi Máté 2011.11.27. | 17:29:33

  "esetleg egy szóló LP MC-ként." - Ennek örülnénk. Amúgy gratulálok mindenhez, csak így tovább!

1

Kapcsolódó hírek
A hiphop.hu él! Felhívás! 2012. 09. 13 10:49:01
Montana a Bázis Store-ban 2012. 07. 31 14:40:47
Q-ROOTS - ÉLETELIXÍR videó 2012. 07. 12 06:44:58
Geriskillz videóklip 2012. 06. 27 13:14:51


NEWSRANK
hirdetés
partnerek
NeoSoft