It's Rite!
Betöltés...
DADA interjú

- Először is mutasd be magad pár mondatban, mik a legfontosabb tudnivalók Rólad?
- Egy átlagos délpesti forma vagyok: két munkahely, két testvér, két énnel. 8-9 éve kaptam fel a fejem a hiphop ütemekre, mostanra érett meg annyira a dolog, hogy valami kis cumót kidobjak. Elég sok szar jelenik meg mostanában akik még tegnap vasalták a hajukat, ma meg már fegyverekről beszélnek. Pesterzsébeten élek születésem óta, apám ágáról csörgedezik bennem székely vér is. Élek mint a többi ember, egyszerű ez. 

- Hogyan írnád körbe a stílusod, kik inspirálnak?
- Az egyediséget csiszolom, nem jó az ha mást majmolsz mert lehet hogy megeszi a közönség, de te már csak második lehetsz. Mély rekedtebb hangom miatt lehet építkezni és elvinni ezt valami egyedi vonalba. És volt már aki ennyit mondott "ez olyan déli" és nekem ez a lényeg.

- A bemutatkozó cuccod videó promóján a Blazin Records felirat szerepel. Mit lehet tudni erről a csoportosulásról?
- A név ismerős lehet már 2010-től egyeseknek, persze ez csak annyit jelent, hogy ugyan az az atyja. Alapvetően ez egy olyan label vagy minikiadó, ami az egyre inkább korcsosuló hiphop értéket próbálja megőrizni. De erről inkább Nucky tudna beszélni…

- Kiknek a segítségével készül a lemez és kiknek szánod a kész produkciód?
- A Blazin Records nyújtja a legtöbb segítséget, összes kontakt tőle származik. A felvételek Kollath Zsoltinál (Cultus Digital) készültek. A zenéket egy vidéki srác nyomja már évek óta nekem, aki "Zsk" néven fut. Az igényes logóért Indiana (Indiana Design) a felelős –profi munka egy nagyon jó embertől. A grafikai részt, a flyereket egy hölgy ismerősöm ( Fábián Anita) készíti. Nem is kellett semmit mondani: már kész ötletekkel állt elém.

- Mennyire nehéz ma új arcként érvényesülni a palettán?
- Szerintem ha kellő energiát és legfőbbként minőséget hozol, reklámozol, jól adsz elő, van értelme a soraidnak nem az "utca cucca" és társai mennek, akkor nincs tré. Hozzáteszem a mai közönségnek már ez a dupstepes elektronikusabb vonal jön be inkább. Én úgy vagyok ezzel, hogy hiphopot csinálok és kész. Annyira nem nehéz érvényesülni, de ha  a valóságot mutatod be és nem más előadót koppintasz, és van egy háttered, onnantól te és a közönség megtaláljátok egymást.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

- Az odamondós sorok mellett sok őszinte szöveget hallhatunk a promó kisvideókon. Milyen témákból merítesz?
- A környezetem inspirál. Egész délpest: a külváros, a mocsok, a betelepített formák akik istent játszanak. Emellett az egész életem: gürizés, életben maradás stb. Szerintem sokan vannak így, bárhol is élnek. De a legjobban így tudok válaszolni:

" Ez itt mocskos... déli meg pesti

a törvényeket itt aszfaltra festik

Vérrel... az éjjel, de mossa a hajnal

Élünk nyitott szemekkel, zárt ajtókkal"

- Az új arcok közül kikre érdemes itthon odafigyelni?- Első sorban rám (nevet)! Amúgy az egész Blazin Records-ra. Újraélesztjük a hiphopot, mi akarunk lenni a hiphop defibrillátora.

- Videóklip várható az anyaghoz?
- Tervben van, szerintem mindegyik szám ötletképes.

- Mit szeretsz és mit kevésbé a hazai hiphop körüli dolgokban?
- Pár éve kezdett felnőni a buli szervezés, és mostanra elég ütős partik szoktak lenni mind Budapesten, mind a többi városban. Aki tényleg ezt a zenei műfajt csinálja vagy hallgatja azok között össze jön egy kontakt ami jó társaságokat toboroz össze. Viszont egyre több a kamu rajongók terén. Sokan vannak. Így buliba neked jön egy 50 kilós vasalthajú forma akin átérződik a szarszag, anyutól kért pénz hogy DC sapit vegyen mert látta valakin, és hordoz egy deszkát amikor sose, gurult vele.

- Orbán Dániel civilben mit csinál, hogy telnek a napjaid?
- Hétköznap szakácsként dolgozok. Hétvégén az egyik nagyobb bevásárlóközpontban egy vezető márkának vagyok az értékesítője. Ha van egy kis pihenés akkor pedig zene ezerrel.

- Melyek a rövid és hosszú távú terveid amúgy a zenével kapcsolatban?
- A nagylemez tervben van mindenképp amit jóval kiforrottabbra készítünk: nevesebb közreműködőkkel és beatmeakerekkel. Emellett fellépés és terjeszteni a "Mocskos Dél" nevet.

- Kedvenc albumok és videóklipek?
- Albumok: Minimal Project - Kvíz, Kool Shen - Dernier Round.
Videóklippek: Reek Da Villain feat. Busta Rhymes - Mechanics, Kool Shen- Qui suis-je.

- Milyen könyvet olvastál utoljára?
- Stephen King-től A búra alattat.

Interjú: Hiphop.hu


 Hozzászólások
Neved:
Hozzászólás szövege:
Kérlek írd be számjegyekkel az alábbi számot: hatvan-négy   hozzászólás
 1. Frankei 2011.11.12. | 22:46:58

  Egy bemutatkozó videó alapján én nem írnám le a srácot,szerintem nem rosz így első próbálkozásra. Én kiváncsi vagyok a teljes anyagra :-)

 2. southsider 2011.11.11. | 06:23:05

  elolvastam az interjút,nem lehet egy hülye gyerek,de a rapet nem neki találták ki.nagyon amatőr az egész,szar szöveg,semmi flow.kár ebbe időt feccölni szerintem.a szponzoroknak te fizetsz?

 3. dzsoni 2011.11.08. | 14:28:36

  nem mondom hogy megfogott,de aztse hogy szar, a sok cigánykodás ami mostanában megy,bőven felül mulja.jók a beatek.és legalabb nem egy elismert mc hatan kapaszkodik.

 4. egy régi iskolás 2011.11.08. | 14:07:40

  Miért van az hogy mindenki rappelni akar aki rap-et hallgat? Miattatok halott a rap!

 5. hustla 2011.11.08. | 12:40:05

  A megjegyzések le vannak tiltva ennél a videónál. Nem is értem miért.... Ilyenkor sajnálom, hogy pesterzsébeti vagyok, maradtál volna a főzésnél te ríl emszí.

 6. masthema 2011.11.08. | 11:39:45

  az utca-cucca tré, de az éjjel -vérrel nem :D epic fail. http://www.youtube.com/watch?v=8KAOAmpRHe4

 7. pók 2011.11.08. | 09:31:54

  durva h ilyen arcokat promotál a hihop.hu, régen emléxem az ilyesmit max közröhej tárgyán oltattak a fórumban... visszafelé fejlődünk :(

 8. napsugár 2011.11.07. | 18:56:53

  igényes a videó,jjók a gondolataid:)

1

Kapcsolódó hírek
A hiphop.hu él! Felhívás! 2012. 09. 13 10:49:01
Montana a Bázis Store-ban 2012. 07. 31 14:40:47
Q-ROOTS - ÉLETELIXÍR videó 2012. 07. 12 06:44:58
Geriskillz videóklip 2012. 06. 27 13:14:51


NEWSRANK
hirdetés
partnerek
NeoSoft