It's Rite!
Betöltés...
Delinquent Habits interjú
HHH: Harmadszorra léptetek fel Magyarországon, utoljára 2008-ban játszottatok a Szigeten. Mi történt veletek azóta?
 
Ives: Dolgoztunk mint az állat. Keményen dolgoztunk és még most is dolgozunk azon, hogy a legjobb showt hozzuk el ide nektek, és mindenhova, ahol fellépünk. Hogy ne okozzunk csalódást a rajongóinknak. Megjelent az új lemezünk (The Common Man) 2009 októberében, folyamatosan turnézunk Amerikában és itt szerte a világban.
 
HHH: A koncert alatt megemlítetted Jay-Z-t, van valami beef köztetek?
 
Ives: Dehogy, nincs semmi ilyesmi. Tisztelem nagyon mint zenészt, mint embert, szerintem nagyon jó zenét csinál. Egyszerűen csak nem az én világom az, ahogy ő él, ahogy ő intézi a dolgait. Nekem nincsenek millióim, nincsen limuzin vagy Maybach a garázsban. Nem beszélek ilyenekről, még akkor sem beszélnék, ha egyébként ott állnának a garázsban. Én azoknak zenélek, akik az utcán élnek, akik keményen dolgoznak, mert én is az utcán éltem, és én is keményen dolgozom. 
 
HHH: Az új album 2009-ben jelent meg, milyen volt a fogadtatása?
 
Ives: Nagyon jó. Ezt a lemezt azért csináltam, mert belefáradtam abba, hogy mindenhol azt hallom, hogy csak a gazdag emberek lehetnek boldogok. Ez hülyeség. Mindenki lehet boldog, függetlenül attól, hogy mennyi pénze van. Azt akartam, hogy aki meghallgatja ezt az albumot, az megértse ezt az üzenetet. Azt az üzenetet, hogy attól még, hogy nincs annyi pénzed, nem vagy még kevesebb annál, akinek milliói vannak. Nincsenek millióid, csak ennyi a különbség. És szerencsére megértette a közönség, és szeretik a lemezt.
 
HHH: 1991 óta vagy benne az iparban, a feleséged, a családod hogy viseli azt az életvitelt, amit te élsz?
 
Ives: Az az igazság, hogy nagyon nehéz. Egyébként se volt egyszerű, hiszen gengszterként nőttem fel, csináltam faszságokat, nem is vagyok rájuk büszke. Néha még ma is csinálok őrült dolgokat, még ha nem is olyanokat, mint régen. Nagyon nehézzé tudja tenni a múlt az életet. De a jelen is, és néha nagyon nehezen viselik. De mindig is hűséges maradok a feleségemhez, a gyermekeimhez, és az Istenemhez. És ők segítenek át engem a nehéz pillanatokon.
Mert nehéz pillanatok vannak, nagyon sok. Elegem van azokból az idiótákból, akik azt próbálják mutatni, hogy az utcai élet csak móka és kacagás. Kurvára nem az. Emberek halnak meg az utcán, lesznek drogfüggők. És ez kurvára nem jó így. De így van, nem lehet szépíteni. Én azt akarom, hogy az emberek boldogok legyenek, ezért csinálom azt, amit csinálok. Ha nem lennék őszinte a szövegeimben, akkor meghazudtolnám magam és azt, ahonnan jövök. Nem csinálnám jól a munkámat.
 
HHH: Ez már a harmadik alkalom, hogy felléptek Budapesten, és folyamatosan turnéztok a kontinensen. Van különbség az európai és az amerikai nézők viselkedése közt?
 
Ives: Igen. Amerikában mindenki rapper. Mindenki sztár. Nem buliznak, hanem pózolnak. Imádom az országot, hiszen az a szülőföldem, de ezt sajnos el kell ismerni. Európában bulizni jönnek az emberek a koncertjeinkre. Ezért is imádunk idejönni turnézni. Na meg persze azért is, mert ez az életünk, ez a munkánk, imádjuk csinálni.
 
HHH: Mik a tervek a jövőre nézve? Amit lehetett, azt elértétek ebben az úgynevezett underground hiphop színtérben. Mi az a tűz, ami folyamatosan visz előre, ami miatt úgy érzed, hogy még van értelme csinálni?
 
Ives: Be akarom magamnak bizonyítani magamnak és a rajongóknak, hogy még mindig tudok írni egy slágert. Hamarosan kiadunk egy greatest hits albumot, rajta lesz az összes Delinquent Habits klasszikus, és nem mellékesen négy új dal is. De nem lehet majd megvásárolni  üzletekben, csak a koncerteken és a weboldalunkon keresztül. Ez lesz az én ajándékom a rajongóinknak. Jövő áprilisban pedig jön egy új Delinquent Habits album. Ez az én tüzem, a zene. Imádom csinálni, ez tart életben. Mikor elkezdtem zenélni, utáltam mindenkit.  Azt gondoltam egy éven belül meg fogok halni. Meg akartam halni. Belefáradtam az életbe, abba, hogy nincs pénzem, nincs kajám, utáltam az egészet. De a zene megmentett. Az ilyen emberek mint te, vagy akik itt vannak a koncerten, a feleségem, a gyermekeim mosolyra késztetnek minden este. Örülök az életnek, élni akarok. 
 
HHH: Mi történt O.J.-vel? A kezdetektől ő volt a DJ-je a csapatnak, de már 2008-ban sem ő állt a lemezjátszók mögött a Szigeten.
 
Ives: Tudod, hogyha zenélsz, erős személyiségnek kell lenned. Ha nem keresel milliókat a zenéddel, akkor meg kell találnod az arany középutat a  zene és aközött, hogy ételt tegyél le a családod asztalára. De néhányan, őszinte leszek lusták kurvára. Néhányan mástól akarják elvenni azt, amit ők maguk nem tudnak előteremteni. O.J. ilyen. Eddig te kérdezted meg ezt egyedül, úgyhogy neked mondom el egyedül: O.J-nek rengeteg gyereke van, viszont nincs munkája, ráadásul függő, nem tudja letenni a füvet. Elkezdett pénzt lopni tőlem, és ha tőlem lop, akkor a gyermekeim elől veszi el az ételt. És az én családommal senki se baszakodjon, mert megölöm. Adtam neki még egy esélyt, mondtam neki, hogy ne csinálja meg még egyszer, próbáltam segíteni neki. De nem használt. Így nem maradt más választás, mint megválni tőle. Rengeteg tehetséges dj van, aki pótolni tudja, nem kell elviselnünk ezt tőle. Imádtam azt a barmot, a testvérem volt, ott volt a kezdetek óta a csapatban. De ha nem vagy férfi, ha rossz dolgokat csinálsz az életben, viselned kell a következményeket. Ha lopsz, ha ölsz, ha bármi rosszat csinálsz, viseld a következményeit. Mert mindennek van következménye, aki mást mond, az hülye.
 
HHH: Mi a helyzet Kemoval? Ő is ott volt a kezdetektől volt, mégsincs a csapatban régóta.
 
Ives: Nagyon rosszul érzem magam Kemo miatt. Ő is O.J. áldozata. O.J. és felesége rengeteg dolgot mondtam nekem róla, amiket én hülye fejjel elhittem. Aztán kiderült, hogy mind hazugság volt. Kemo a testvérem, és nagyon remélem, hogy visszatér a csapatba, és együtt fogunk állni a színpadon. Ami történt vele, az ugyanannyira az én hibám, mint O.J.-é, mert nem láttam túl a hazugságaikon. Remélem, hogy Kemo egyszer megbocsájt nekem, és onnan tudjuk folytatni, ahol abbahagytuk.
 

 Hozzászólások
Neved:
Hozzászólás szövege:
Kérlek írd be számjegyekkel az alábbi számot: ötven-kilenc   hozzászólás
  1. 2MEG2 2011.08.21. | 22:17:57

    Na, végre egy eredeti hiphop arc mondja ki, hogy füvezni para... Ideje ezt is belátni a müfajnak.

  2. bazsi 2011.07.12. | 18:50:47

    csak ugy jelezném,hogy az utolsó fellépésük 2009ben a volt fesztiválon volt...

  3. hustla 2011.07.12. | 18:31:05

    Ríszpekt nektek! Na meg igen mi bulizunk a többi nem számít!

1


Így küldj party infót!
Ha tudsz egy buliról, vagy te szervezed, akkor küldd el nekünk! Viszont van néhány egyszerű szabály, amit ha betartotok, akkor azzal sokat segítetek nekünk is, és hamarabb kikerülhet a buli a partyajánlók közé.
 
 
EVENTSRANK
hirdetés
Küldj eseményt!
Ha szeretnéd, hogy egy buli felkerüljön az oldalra, akkor küld el nekünk a buli infót szövegesen és a szórólapot ide: party@hiphop.hu
 
partnerek
NeoSoft