It's Rite!
Betöltés...
Hamarosan jön: Blazin’ Magazin !
Hamarosan új hiphop magazin jelenik meg a palettán Blazin' néven. Ezzel kapcsolatban beszélgettünk Nuckyval, a magazin tulajdonosával.
 
Mikor jelenik meg a magazin?
A Blazin’ Magazin Július 17-én a megjelenési partyn kerül először az olvasók elé. Az első terv, hogy kéthavonta, évi hat megjelenéssel operálunk. Ha az érdeklődés és az események úgy kívánják, később lehetséges, hogy átállunk havi megjelenésre. Most azonban júliust követően majd csak szeptember közepén lehet számítani a következő magazinra.

Miért ezt a nevet adtátok a magazinnak ?
Az elnevezés nem volt egyszerű ceremónia, hiszen amiből kiindult az egész, az egy külföldi magazin licence lett volna. Miután elálltunk ettől az ötlettől, bajban voltunk, hogyan is nevezzük el. Voltak ötletek és meglátások. Sokan kampányoltak amellet, hogy magyar nevet adjuk a magazinnak. Nem találtunk nagyon olyan opciót, amit évekig néztünk volna a címlapon, vagy rendezvényeinken. Volt egy „The Bible – We believe hip-hop!”  koncepció, ami vegyes fogadtatása miatt végül a kukában landolt, de próbáltunk valami olyat is bedobni, ami mind az MCzésre, mind a táncra, mind pedig a DJ-kre asszociálható. Így maradt kettő a „Bounce” és a „Blazin’”. Mivel a szerkesztőségre, és magára a mentalitásunkra is jellemző, a láng az izzás és a pörgés, így a Blazin’-The Flame of Hip-Hop! lett a vége. Reméljük tetszik majd a publikumnak is. 

Kik szerkesztik az újságot?
Szerkesztőség szempontjából szerencsésnek tartom a Blazin’-t. Sikerül olyan embereket összetoborozni, akik véleményére szívesen ad a magyar publikum. Fontos volt, hogy olyan emberekkel dolgozzunk együtt, akik részei is a Hip-Hop nak, és belsős szemmel tudnak a kérdésekhez állni.  Ilyen többek között Eckü, Oriza, Tshöppy, ugyan nem minden megjelenésben, de Győremix és Zefil. Ezeken felül persze, Tanca Norbert "tanga", Molnár Márk "Márky Papa", Varga Tibor, Kartai Ákos, Gábor Tamás "IndianA", Timár Ferenc "Feco", Kovács Kristóf "Kunya". Remélem nem hagytam ki senkit. A fényképeket az első számhoz Ribár József, Kiss Tamás, és Gábor Tamás "IndianA" biztosította. Minden bizonnyal ők is részt vesznek majd a továbbiakban is a magazin életében. Rendezvényinket viszont a partifotok.hu fogja szétvakuzni. A főszerkesztő Drabont Gergő „MORiARTY" a tördelőnk pedig Heltai Ákos "Grinched". Kapcsolattartónk, és rendezvényszervezőnk Snow.  Összességében büszke vagyok erre a brigádra.

Mik a céljaitok és mit szeretnétek elérni a jövőben?
Célunk elég összetett. Véleményünk szerint, egyik fő oka annak, hogy évről évre kevesebb a „soldier”, azaz a tizenévesek körében egyre kevésbé népszerű a Hip-Hop, az a trendtelenség. Az összes zenei stílus több fórumon, több nyomtatott sajtóban ad híreket a történésekről, az adott műfajban. A Hip-Hop nélkülözi mindezt, és mivel az ifjak nem ismerik meg a stílus múltját, mondanivalóját, és klasszikusait, nem is kötődnek úgy e stílushoz. Folyamatos history rovatokkal bemutatjuk a zene múltját, mindezt jól keverve az aktualitásokkal. Persze nem csak a tizenéveseket akarjuk bevonni a stílus lüktető vénájába, hanem a már ezt az életérzést követők számára is exkluzív hírekkel  és érdekességekkel akarunk szolgálni.
Mindemellett rendezvényekkel szeretnénk felélénkíteni a hip-hop kultuszt. Sok tehetségkutatót és neves fellépőt felvonultató rendezvénysorozatokkal próbálunk újra trendet teremteni majd. Ezen felül fontosnak tartjuk,hogy az oktatásban kapott, sokszor helytelen, és semmiképp sem precíz drog prevenciót valós alapokkal mutassuk be a fiataloknak.

Hol lehet majd kapni a lapot?
Terjesztésünk kezdetben „alternatív”. Olyan ruházati/zenei boltokban lesz majd kapható, ahol a stílus után érdeklődők egyébként is megfordulnak. A határokon kívül a hiphopfelvidék.org, Erdélyben pedig Mr.Siid-ék intézik a teresztést.

 Hozzászólások
Neved:
Hozzászólás szövege:
Kérlek írd be számjegyekkel az alábbi számot: kilencven-egy   hozzászólás
 1. Norbull 2010.07.28. | 10:31:34

  Srácok!Címeket írhatnátok hol lehet megvenni az ujságot!!!!!! Mert így sokakhoz nem feg eljutni akiket érdekelne. Előre is köszi! PEACE

 2. Sanyaa 2010.07.24. | 20:13:58

  heloo. én Győri vok és nekemis kéne egy példány ebből a magazinból. nagyon érdekesnek találom és egyben jó ötletnek is a magazint. választ dobjon vki hogy lehet e kapni győrben ezt a magazint

 3. Nucky 2010.07.21. | 18:14:25

  Köszönjük, és folyamatosan bővitjük a terjesztést és jópár fesztiválon is kapható lesz a közeljövőben. Snow most elég aktuálisnak tűnt, hiszen lapzárta előtt egy héttel védet címet. Szivesen olvasom e mailed a füvezős cikkel kapcsoltban.. érdekelnek az észrevételek. És toljuk :)

 4. Jacob 2010.07.21. | 17:00:12

  helló! szerintem igényes magazin lett. sajnálom, hogy nem lehet mindenhol kapni. egy havertól kaptam kölcsön. föld alatt terjed mint annak idején a megasound system. :-) két dolog, ha nem baj. bár nagyon tisztelem snow-t, nem tettem volna egy induló magazin címlapjára. még nem. a másik meg a füvezős témák. az egy kicsit furi volt ezektől függetlenül toljátok ezerrel. mármint a magazint :-)

 5. eSeNOW 2010.07.20. | 17:01:26

  Nem vagyok szerkesztő :)

 6. Nucky 2010.07.20. | 16:29:30

  :) nem szolt trensz :) egyátalán :) köszönjük a véleményt, minden kritikát szívesen veszünk és elemzünk, hogy még jobbak legyünk:) Nem tudom melyik magazinra gondolsz, de remélem egyszer felnövünk hozzá:) Hát ha végig olvasod ezt a "szart" kiderül ki miért van hol. :) pacsi

 7. rapbandita 2010.07.20. | 13:05:39

  Ez az újság szánalom, lent voltam a partyban, igaz kb 10 percig, rapújság trance zene mellett, kemény volt, meg senki nem volt. A tartalma is szenny a lapnak. Haver/ szerkesztő a címlapon, aki mellesleg semmi nagy dolgot nem csinált eddig a rapben. Nevetséges. Minek? van egy magazin, amit lehet kapni nagy körben és sokaknak tetszik, ez tök felesleges. Én tényleg lenéztem, de senkit nem érdkeelt ez a cucc, oda dobálták a kapott magazint az asztalokra és mindenki ment tovább.

 8. scott 2010.07.20. | 11:33:28

  előbb utóbb remélhetőleg az inmedioban is megtalálom? már ha a sok szennylap megtűrne egy hiteles jóravaló újságot maguk között?

 9. cube 2010.07.19. | 13:28:19

  Hali ez az ujság akkor nem kapható egyszerű ujságosnál vagy nagyonn áruházban???

 10. Nucky 2010.07.17. | 13:40:22

  http://www.youtube.com/watch?v=tMKNzZ1s-5s


Kapcsolódó hírek
A hiphop.hu él! Felhívás! 2012. 09. 13 10:49:01
Montana a Bázis Store-ban 2012. 07. 31 14:40:47
Q-ROOTS - ÉLETELIXÍR videó 2012. 07. 12 06:44:58
Geriskillz videóklip 2012. 06. 27 13:14:51


NEWSRANK
hirdetés
partnerek
NeoSoft