It's Rite!
Betöltés...
Phat interjú
- Hiphop.hu: Mennyi ideig és kiknek a segítségével készült a szólód?
- Phat:
Alapvetően már nagyon rég szerettem volna egy olyan albumot, ami teljes mértékben tükrözi a személyiségemet sőt annak idején amikor Rap Post Rec. (.későbbi Bloose Broavaz) tag lettem még eredetileg szóló cuccot terveztem a Tibbah segítségével ami az alapokat illeti, csak aztán bespanoltam Cof-al és megszületett a Knyght Ry'Drs (Rydu). Aztán rengeteg idő eltelt és folyamatosan foglalkoztatott a dolog, de végül 2009. eleje körül körvonalazódott ki, hogy akkor belevágok és megcsinálom. Sokáig hagytam érni, érlelődni a dolgokat és nem erőltettem semmit csak hagytam, hogy a maguk útját járják a számok, aztán amikor már egy jelentős része kész volt csak akkor kezdtük tervezgetni, hogy mikor jön majd ki. Rengeteg segítséget kaptam Bloose-on belül és azon kívül is. Alapok terén az album gerincét a Barbárfivérek pakolták de kaptam még zenét Jiffo-tól és Saiid-tól is. Volt alap, amit meghallottam és rögtön éreztem, hogy kell nekem, és volt amit direktben nekem készült és ez is nagyon jó érzés volt számomra, mert hagyták a formák, hogy kicsit beleszóljak és persze az ő segítségükkel de ezzel is a saját képemre formáljam a cuccot. Közreműködőként Tibbah, Deego, SiskaFinuccsi, DarkMark, KoolKasko, Saiid, EssEmm és Bankos szerepel a lemezen akiknek szintén nagyon köszönöm (Csáztokköszipacsi!), mert mindet imádom. Az albumot Pixa masterelte, a borítót Szieber Ákos haverom készítette, mindkettő munka kiváló és önmagáért beszél - naná, hogy nekik is köszi. Sok segítséget kaptam még a családtól, persze a csajomtól és a többi spanomtól is, ami nagyon fontos, mert végig bíztattak és erőt adtak nekem. Legvégül pedig megemlíteném még Hámori "HáPé" Pétert, aki nélkül szintén nem látott volna napvilágot a Méreg, és azóta is segíti egyengetni a lemez útját.
    
- Hiphop.hu: Mit szimbolizál amúgy a Skorpió mérge albumcím?
- Phat:
Nekem ez a csillagjegyem is és nyílván ezért is szerettem meg már kis koromban és folyamatosan érdeklődve figyeltem amikor Tv-ben, akár könyvekben vagy csak a horoszkópban találkoztam vele, innen a kapcsolat. Nem vagyok persze egy megrögzött ezoterika rajongó, de néha rámegyek a horoszkópra és ha jót ír akkor azt elhiszem. Innen a skorpió, a méreg pedig az egész albumot szimbolizálja ami beszivárog és megfertőzi a szürke hétköznapokat, az unalmas életet, a megfáradt rendszert, a cselekvésképtelenséget, és persze néhány személyes dolgot is amik az én életemet,lelkemet "mérgezték" meg. Ezektől segített megszabadulni a cucc, sok feszültséget kiadtam magamból. Rengeteget.

- Hiphop.hu: Hogy születik egy dal, mi a metódus?
- Phat:
Az első az mindig az alap, legalábbis nálam. Utána már minden számot és minden szöveget hagyok megérni, egyiket sem erőltetem. Folyamatosan szövegeken agyalok, bárhol és bármikor képes vagyok mindent eldobni és rögzíteni pár sort vagy akár egy egész szöveget, ha éppen akkor jön el az ideje. Aztán ha kész, úgy már könnyű a helyzet, mert nekünk itt van a Bunker Studió és Deego, aki egy isteni ajándék! Felcsörgöm telón, egyeztetünk, bekoccolok, belövi a zenét meg a májkot nekem fajára, én meg tolom a rappet, mint gépállat. A sávokat aztán áttoljuk Pixának, ő maszterel, aztán ha az a rész kész, a cucc is.

- Hiphop.hu: Megéri manapság CD-t megjelentetni?
- Phat:
Ez egy meglehetősen nehéz kérdés. Senki sem vitatja, hogy az internet keményen odatesz az eladásoknak, főleg kis hazánkban, ahol eleve kisebb példányszámokról beszélünk. De itt van például ez az interjú is ami viszont segít népszerűsíteni engem, az albumot, ezáltal a Bloose-t is, ami viszont nagyon fontos. Ugyanakkor ha félretesszük az összes dolgot és csak konkrétan a lemezt nézzük, úgy már nem túl fényes a helyzet. Például van, aki csak azért él az előrendelés lehetőségével, hogy minél hamarabb fel tudja tölteni a hálóra a lemezt, ezzel is betartva nekünk. Aztán az utóbbi pár évben nagyon menő lett az is, hogy "megvan már neked az "xy" új cucca? Ja tegnap leszedtem, itt van a telómon!" Érted? Az egész világ egyre kompaktabb, lassan igazi fanatikus gyűjtővé válik az aki megvesz egy lemezt, mi még a kib?!@#/tt bélyegeket is gyűjtöttük meg rohangáltunk a nagy albumokkal, meg a Lutrába a matricát bizniszeltük óriási pakkokkal amíg nem lett meg mindegyik cucc Na az gyűjtés volt. Ma meg már fintorog az ember ha magával kell vinnie egy audio CD-t mert azon csak egy album van nem nyolc. Pedig az eredeti lemez egészen más hangzással bír, sokkal nagyobb, tisztább és ütősebb az ereje nem is beszélve arról, hogy nekünk ez valóban nagy támogatást jelentene mert az ebből befolyt zselét mi igenis visszaforgatjuk/visszaforgatnánk a soron következő cuccba. Igyekszünk mindenkit arra buzdítani, hogy áldozzanak erre legalább néha egy kis pénzt és az igazi kedvencét/kedvenceit mindenki vegye meg eredetibe, ez nagyon fontos. Nem a következő cipőmért vagy éppen verdámért kampányolok higgyétek el, hanem a következő lemezemért!


- Hiphop.hu: Külföldön nagyon népszerűek különböző és egyben kiemelkedő előadók kollaborációi (KRS-One & Busckshot, Nas & Damian Marley). El tudnál képzelni itthon valami közös cuccot valakivel?
- Phat:
Persze, hogy el tudnám képzelni, több előadót is kamázok annyira, hogy toljak vele akár nagyobb cumót is, de tudom azt is, hogy ezt nagyon nehéz lenne megvalósítani. Mindenki pörög a saját cuccán is és leegyeztetni aztán megalkotni egy ilyet. De bitang nagy királyság lenne az biztos. Persze vannak tervek, elképzelések, ki tudja mit hoz a jövő.


- Hiphop.hu: Lassan a harmadik x felé kacsingatva, mire vagy a legbüszkébb a zenei karrieredben, illetve a magánéletben?
- Phat:
Büszke vagyok rá, hogy itt és most veletek dumálok ezekről a dolgokról, mert ezek szerint érdekli az embereket amit csinálok és ez igazán jó érzés. Büszke vagyok rá, hogy egy olyan családiasan működő csapat tagja lehetek, mint a Bloose Broavaz, ahol igazi barátok veszik körül és segítik egymást. Büszke vagyok minden cuccra amin valaha voltam és toltam, mindet komolyan vettem még azokat is, amik eleve komolytalanra voltak tervezve, nekem ez máshogy nem megy. Büszke vagyok rá, hogy rengeteg nívós előadót ismertem meg a műfajon belül, és legtöbbjükkel nagyon jó kapcsolatban vagyok. Rengeteg élménnyel gazdagodtam ha csupán csak a Skorpió Mérgének munkáira is gondolok. Magánéletben is szépen alakulnak a dolgaim, hiszek benne, hogy a jó irányba haladok, az utóbbi időben sokat változott a hozzáállásom a dolgokhoz, remélem ez meg is látszik majd.


- Hiphop.hu: Min dolgozik épp a Bloose Broavaz a Bunkerben?
- Phat:
Mindenki mindig dolgozik, tervezget valamit, folyamatosan jönnek az új cuccok ezért is érdemes látogatni az oldalunkat, ott mindenről időben értesülhettek. Amit még mindenképpen megemlítenék az Tibbah, Deego, Pixa és Mr.Joeker közösen alkotott új munkája, a www.compozersunite.com ami akár egy mérföldkő is lehet majd a hazai hiphop kultúra nemzetközi meg és elismerésében is, egy nagyon figyelemreméltó ötlettel álltak elő a srácok, érdemes lesz figyelni az alakulását, nem is beszélve az éppen feltörekvő és komoly alapokra vágyó kezdő Mc-k számára, akik könnyedén juthatnak hozzá bomba zenékhez.


- Hiphop.hu: Hogy állsz a sporttal?
- Phat:
A hétköznapi élet - mint ahogy a legtöbb embernek - nekem is rengeteg stresszel jár amitől igyekszem minél hatékonyabban megszabadulni. Imádok sportolni, napi szinten kondizok vagy futok, engem ez nem csak kikapcsol de segít a koncentráció fejlesztésében is, mivel ezek segítségével jobban is alszom ezért persze fel is töltődöm ha egy nehezebb nap után kicsit kikapcsolom a külvilágot és csak egy dologra koncentrálok. Legyen az akár 10 km futás, vagy egy komolyabb edzés a vasakkal. Közben igyekszem egészségesen kajálni több kevesebb sikerrel mert ugye ami finom az finom, de a lényeg, hogy ezért is igyekszem tenni.
 

- Hiphop.hu: Milyen zenéket hallgatsz mostanában?
- Phat:
Mindig vannak favoritok, de az adott hangulatomhoz illő cuccokat napi szinten válogatom össze. Éppen tegnap meséltem Újonc Petinek, hogy ezekben az esős időkben amik most voltak, hogy rákattantam a Budepesmód c. cuccra a Kottazűrről. Volt olyan nap, amikor semmi mást nem hallgattam hosszú órákon át. Imádom még a régi zenéket is, a minap ezredik megvilágosodásom után például megint rádöbbentem, hogy a Group Home - Livin' Proof című albuma az egyik legjobb, amit valaha halottam nem is beszélve az OGC - Da Storm-ról amit tegnap megint beküldtem a verdába.
 

- Hiphop.hu: Végezetül hol lehet hozzájutni a Skorpió mérgéhez?
- Phat:
A lemezt a www.bloosebroavaz.hu weboldalon is meg lehet rendelni, illetve több város lemezboltjaiban beszerezhető, amikről szintén az előbb említett oldalon találtok infót! Köszi amúgy hogy gondoltatok rám, köszönöm az interjút.
 

Phat hivatalos: http://www.bloosebroavaz.hu
    


 

 Hozzászólások
Neved:
Hozzászólás szövege:
Kérlek írd be számjegyekkel az alábbi számot: ötven-négy   hozzászólás
  1. Tomiyééyoooo 2010.08.20. | 11:25:58

    Hello! Hát igen ez az album igazi BB cucc... Tényleg nagyon ügyes Phat, amit csinál azt jól csinálja:) igy tovább;)

  2. zsoc2107 2010.06.01. | 22:32:10

    szerintem nagyon vagány és igaz szöveg. főleg amit az eladásokrol és letöltésekröl ír. ahogy tudom én is megveszem a kedvenc bb-s cuccokat! Béke és tisztelet

1

Kapcsolódó hírek
A hiphop.hu él! Felhívás! 2012. 09. 13 10:49:01
Montana a Bázis Store-ban 2012. 07. 31 14:40:47
Q-ROOTS - ÉLETELIXÍR videó 2012. 07. 12 06:44:58
Geriskillz videóklip 2012. 06. 27 13:14:51


NEWSRANK
hirdetés
partnerek
NeoSoft