It's Rite!
Betöltés...
Finuccsi Vs. Tkyd interjú

- Hiphop.hu: Honnan jött az ötlet hogy két külön előadó, két teljesen más minialbumot egy korongon
jelentessen meg?
- Finuccsi: Nekem ez eszembe sem jutott volna. HP hozta az ötletet és nekem kurvára tetszett.
- Tkyd: Úgy gondoltuk ilyen még nem volt, s mi lenne ha...


- Hiphop.hu:  Egy régebbi interjúban azt olvastam Siska, hogy a 30. születésnapodra dupla lemezt
szerettél volna. Miért nem valósult ez meg?

- Finuccsi: Elsősorban anyagi okokból. Egy lemez előállítása az elejétől a végéig a belefektetett energia mellett rengeteg pénzbe is kerül, de ezt már milliószor elmondtuk. A dupla lemez dupla idő, energia
és még több pénzbe kerül. Mi nem az a csapat vagyunk, akik 5-6 évente nyögnek ki valami újat. Tőlünk megszokhatták már a minőségi termelést és ez legalább 2-3 album évente. Egyébként nagyon kis részben az is közrejátszott abban, hogy egyelőre ez a lemez nem készült el, hogy 2005. óta minden évben hoztam egy új cuccot (2006-ban például Alakváltók és Gruppen Family). Mivel Kyd sem tud ülni a seggén, így arra a döntésre jutottunk, hogy rakjuk össze amink van és kössük össze a kellemest a hasznossal. Vagyunk annyira egoisták, hogy hallanunk kell a saját hangunkat, így a XXX és a Silent Hill két kisalbumából született egy nagylemez, ami tökéletes párosítás. Csak halkan megjegyzem, hogy ha 3 évvel ezelőtt dobjuk ki az lett volna a fullextrás kombó és totális katarzis. Képzeld el, ahogy a Szürke Angyal ajtót nyit a másnak, ahol a kujon tombol a Dühkórtól.


- Hiphop.hu: Csakúgy, mint a Disznóól, ez a kiadvány is igényes, szép külsővel látott napvilágot.
Kinek a munkája a dizájn és miben erősebb ez az anyag?

- Finuccsi: Fifty varázsolt a képekkel. Ő fotózott és foglakozott a borítóval az elejétől a végéig. Sok mindenben
adtam neki tanácsot, hogy mit hogyan szeretnénk és mi az elképzelésünk, de mindent ő valósított meg.
Az, hogy miben erősebb talán abban rejlik, hogy az előzőekhez képest komolyabb és érettebb lett a felfogásom és ezáltal az egész lemez hangvétele. Most érzem azt, hogy jó úton járok és egy olyan szakaszához érkeztem a rap életemnek, ami igazi értéket közvetít.


- Hiphop.hu: Mely dalok állnak igazán közel hozzátok és ha változtatnátok utólag, mi lenne
az a korongra vetítve?

- Finuccsi: Részemről ez az anyag most tényleg egyben van. Persze mindig van, amit utólag másként csinálna az ember, de ezek most csak apró korrigálások lennének, amit megtartok magamnak. Ha ki kellene emelnem egy dalt talán a "húsz0kilnc" lenne, mert az a személyes kedvencem. Kyd-től meg az "Ez nem a te világod", mert annyira laza és nem félt belemenni abba, hogy elővegyen egy más által már ismerté tett sort és azt a saját bőrére szabja.
- Tkyd: Nekem az egész bejön és nem változtatnék semmin.


- Hiphop.hu: Mit szerettek és mit kevésbé a másikban?
- Tkyd: Minden ember egy külön sziget és úgy kell elfogadni, ahogy van.
- Finuccsi: Kyd kevesebb pénzből is sokkal jobban szét tudja csapni magát és utálom, hogy még így szétvágva is fullon rakja a szövegeket. Viszont bírom, hogy alacsonyabb és engem így jobban látnak.


- Hiphop.hu: Lehet hogy buta, vagy kissé bulváros a kérdésem témája, de véleményem szerint
sokakat érdekelhet. Ez pedig a tetoválások rajtatok. Mikor születtek és kinek mennyi van?
- Tkyd:
A tetkóimnak külön története van és ahhoz kevés egy interjú. Ha megnézzük hogy miket ábrázolnak: pain, dreamer - akkor nem nehéz kitalálni....
- Finuccsi: Rajtam is van egy pár és folyamatosan készülnek. A legbüszkébb az alkaromon lévő WARNIN' SHOTZ - ra vagyok. Szerintem ez magáért beszél és aki egy kicsit is vágja a szakmánkat annak nem kell magyarázni. Van rajtam még mikrofon is meg woodoo baba. A családomhoz és a feleségemhez kötődő motívumok és írások. Szeretem a tetoválásokat. Fontosak nekem és azért varratom magamra, mert szeretek ránézni és tudni, hogy ki vagyok és mik azok a dolgok, amikért érdemes küzdenem.


- Hiphop.hu: Milyennek értékelitek a 2009-es évet zenei termés, a saját kiadótok és a magánéletetek
publikus dolgai aspektusából?

- Finuccsi: A Bloose Broavaz, mint mindig, tavaly is hozta a formáját és azt a szintet, amit már megszokhattak tőlünk. Nem akarom dicsérni magunkat, mert felesleges. Beszélnek helyettünk azok az albumok és kiadványok, amik hosszú évek óta öregbítik a bandát. Mi már nem változunk, maradunk a legjobbnak és nem foglakozunk mással.
- Tkyd: A Bloose mint mindig pörög ezerrel. Úgy érzem az emberek az én megosztó szövegvilágomat is kezdik elfogadni, a magánéletem is felfelé ível, meg amúgy sem vagyok egy nyafogós gyerek, mivel az élet maga egy ajándék.


- Hiphop.hu: Tkyd mostanság mindig hallatt magáról, de a Dreamerz duója csendesebb, mi ennek az oka?
- Tkyd:
Dreamerz Prezentz Deep Flow. Az album. Ennyi elég?
- Hiphop.hu: Ha így gondolod elég.


 

- Hiphop.hu: Milyenek a közös fellépések, hogy kell elképzelni a Siska VS Tkyd turnét? Közös felvételetek kevesebb van, mindenki külön-külön egymás utána nyomja a
show-t?
- Finuccsi:
Még az elején járunk, de úgy érzem összeszokott páros vagyunk már most. Tudom, hogy
mi az amiben hagynom kell kibontakozni és melyek azok a dalok amiben jobban odatehetem magam
mellette. Kellőképpen kiegészítjük egymást a színpadon, akár csak a lemezen. Ahogy az albumon is, úgy a fellépéseken is teljesen mást adunk mint a másik. Azért lehet mégis egy kalap alá venni az egészet, mert hitelesek vagyunk és ugyan úgy éljük meg a mindennapjainkat, de vannak dolgok, amik csak Kydre vagy csak rám jellemzőek. Egy társadalmi szinten élünk és a bandán belüli mentalitásunk is sokban hasonlít, ezért készült a közös lemez és ezért vagyunk együtt a fellépéseken is. Végig ott vagyunk a másik mellett, de mindkettőnkenk megvan a saját blokkja.
- Tkyd: Hogy milyen egy közös fellépés? Odabasz!


- Hiphop.hu: Mit szerettek a hazai hiphop közegben, és min változtatnátok, ha lenne rá lehetőségetek?
- Finuccsi: A régi arcok teljesen kikoptak a bulikból és jöttek helyettük a fiatal gyerekek. Ezzel nem is lenne gond csak engem bánt, hogy ha valaki azt mondja, hogy én vagyok a legfaszább, de fogalma sincs, hogy én ott mit is képviselek. Az a baj, hogy kurvára divat lett a nevem, ahogy a rap is és ez nagyon nincs rendben.
Üvölteni tudnék, amikor a bandával lépünk fel és látom ahogy a vasalthajú SP imitátorok teljesen máshol járnak
és csak azt üvöltik, hogy "Áll a faszom!" Nem azért lépek fel, hogy megtapsoljanak hanem hogy továbbadjam amit gondolok a világról. Nem kell, hogy meghívj egy sörre inkább értsd meg, hogy mit jelent a létminimum alatt!
- Tkyd: A magyar hiphop olyan amilyen, nem tudok rajta változtatni, de próbálom jobbá tenni.


- Hiphop.hu: A média és az előadók viszonya mindig foglalkoztatta az embereket. Mit gondoltok
a mainstream zenei vonalról, illetve a honi sajtó és a rap kapcsolatáról
?
- Finuccsi: Itthon nincs mainstream zenei vonal, csak erőtlen gagyi, ami nem rap. Nem igazán érzem, hogy bármilyen kapcsolat is lenne a sajtó és rap között. Szerintem az, hogy néha írnak pár nagyobb rendezvényen fellépő bandáról, az még nem kapcsolat. Én úgy látom, hogy nem mernek nyitni, de hogy egy-egy album megjelenése után kérnek egy interjút az még nem kapcsolat.
- Tkyd: Ez a kérdés soha nem foglalkoztatott.

- Hiphop.hu: Milyen könyvet olvastatok utoljára?
- Finuccsi: Marilyn Manson - Út a pokolból. Kőkemény rock n' roll! Fantasztikusan jó könyv pláne, hogy ő maga írta. Sokan nem is gondolnák, hogy legalább annyira jó író, mint amilyen nagyszerű előadó. Pár napja pedig Kirády Attila - Emberkísérletek a náci haláltáborokban című könyvét kezdtem el, ami egyszerűen megdermeszt, pedig még a könyv negyedénél sem tartok. Elképesztő rémtetteket hajtottak végre az orvostudomány nevében. Ajánlom mindenkinek.
- Tkyd: Móricz Zsigmond Pillangóját olvastam legutóbb.


- Hiphop.hu:  Kik azok az előadók, akikkel még nem dolgoztatok együtt, de szeretnétek esetleg a közeljövőben?
- Tkyd: Quimby, Hiperkarma, NKS, Killakikitt, Norba.
- Finuccsi: Én erre nem tudok egyértelmű választ adni. Sok olyan neves banda és előadó van itthon,
akikkel barátságban vagyok és szivesen dolgoznék velük, de ez mindig az adott kedvemtől,
zenétől és elképzelésemtől függ.


- Hiphop.hu: Melyek a legfontosabb tervek 2010-re?
- Finuccsi: Idén nem várható tőlem szóló album. Rengeteg tervem van, de ez inkább ilyen lazulós év lesz szerintem. Bár általában amikor ezt mondom, akkor szokott rámjönni a szófosás. Inkább a közreműködéseknek és pár régebbi okosságom folytatásának szentelem ezt az évet.
- Tkyd: Hiphop, bulik, nők.


Fotók: 50
Hiphop.hu
2010
info@hiphop.hu


 Hozzászólások
Neved:
Hozzászólás szövege:
Kérlek írd be számjegyekkel az alábbi számot: hetven-hét   hozzászólás
 1. West Boy 2010.12.15. | 07:19:08

  Remelem Tkyd hogy meg sok albumot fogsz csinalni. Naon tetszik az utolso albumod, kajak ez a legjobb. anyira szeretem halgatni a szovegedet....

 2. West Boy 2010.12.15. | 07:16:43

  Nekem naon tetsyik ay interiu. Es naon syeretem Tkzdet ay egzik kedvencem, naon odabasy a syovege naon tetszik. de Siska is a palyan van

 3. (H)RaPpEr GIrL(H) 2010.11.05. | 18:24:35

  sztem sokan voltak ,,vanak ,,és lesznek is létminimum alatt és szerintem eben a világban nem is csoda hogy ijen szar az élet (N) kár hogy ez a lazulos éved nem lesz semmi ujj cucc de a felépések oda basznak mindig 1-et sem hagynák ki peace(K) BÉKEEEE

 4. [Đ€AŁ€R] 2010.06.18. | 19:04:09

  hidd el siska én is voltam már létminimum alatt és tudom mijen szar az az élet....

1

Kapcsolódó hírek
A hiphop.hu él! Felhívás! 2012. 09. 13 10:49:01
Montana a Bázis Store-ban 2012. 07. 31 14:40:47
Q-ROOTS - ÉLETELIXÍR videó 2012. 07. 12 06:44:58
Geriskillz videóklip 2012. 06. 27 13:14:51


NEWSRANK
hirdetés
partnerek
NeoSoft