It's Rite!
Betöltés...
SOG beszámoló

SOUL OF THE GAME – BASKETBALL & HIP-HOP FESTIVAL
PILLANGÓ PARK – 2009. AUGUSZTUS. 15.

A Soul Of The Game első rendezvényére 2009. augusztus 15.-én került sor Budapesten, melynek a zuglói Pillangó Park adott otthont, hogy a kosárlabda és a hip-hop kedvelői testközelből élvezhessék az egész napon át tartó hazai kiválóságok fellépéseit, valamint színvonalas utcai kosárlabda-bajnokságon vehessenek részt.

Az esemény középpontjában természetesen a sport állt. Összesen 32 csapat 190 versenyzője az ország különböző pontjairól képviseltette magát a három kategória valamelyikében. A hölgyek, és a 16 éven aluliak 3-3 elleni félpályás mérkőzéseken mutatták meg, hogy mire képesek, míg a 16 éven felüliek 4-4 ellen egészpályára játszhattak.


A BAJNOKSÁG LEBONYOLÍTÁSA A KÖVETKEZŐKÉPPEN TÖRTÉNT:

A 16 év felettiek kategóriában a 20 csapat az úgynevezett alapszakasz alatt, 4 csoportra volt bontva, ahonnan csak a csoport első két helyezettjei jutottak tovább a rájátszásba. Értelemszerűen 8 csapat küzdött meg a döntőbe jutásért, ami már kieséses rendszerben zajlott.
A félpályára felváltva játszottak a hölgyek és a fiatalok. Ebben a két kategóriában mivel kevesebb volt a létszám, a fiataloknál körmérkőzések voltak az alapszakaszban, ahonnan az első négy továbbjutó csatázhatott a végső győzelemért, a hölgyek bajnoksága ugyanolyan séma szerint volt lebonyolítva, mint az egészpályás játék.


EGÉSZPÁLYA TÖRTÉNÉSEI: (4-4 ELLEN 16 ÉVEN FELÜLIEK)

ALAPSZAKASZ:

A reggel 9:30-kor kezdődő alapszakasz mérkőzésein is már óriási küzdelmet folytattak a csapatok. Aki figyelte a meccseket az nem szenvedett hiányt a kosárlabda látványelemeiből. Rengeteg látványos zsákolás, szorított helyzetekből dobott triplák, káprázatos passzok és jobbnál jobb megoldások születtek mind támadásban mind védekezésben. A csoportmérkőzések során nem tapasztaltunk unalmas játékokat, mert a 20 csapat mindegyike keményen harcolt a rájátszásba jutásért valamint ez erőviszonyok is kiegyensúlyozottnak bizonyultak, mely garantálta a fordulatos játékot és az izgalmakat, emiatt az alapszakasz utolsó meccséiig homály fedte a továbbjutott csapatok névsorát.

ALAPSZAKASZ LEGÉRTÉKESEBB JÁTÉKOS (MVP) - KÁZIZOV ÁLMÁZ AKA KRISZ

A csoportmérkőzések kiesett csapataiból választottunk egy legértékesebb játékost (MVP), aki nem más, mint a No Name gárdájából Kázizov Álmáz, akit sokan csak Krisz néven ismernek. Bár Krisz csapata nem jutott tovább a rájátszásba, ő egyéni teljesítménye miatt kiérdemelte ezt a díjat. Kemény védekezés, gyors crossover-ek (irányváltás), szép 3 pontosok jellemezték hasznos játékát, ráadásul kis termete ellenére megszégyenítő zsákolásaival iskolázta az ellenfeleket. Nyereménye egy Alapszakasz MVP trófea, a Gangsta Group által felajánlott póló, valamint 1 éves előfizetés a SLAM Magazinra.


RÁJÁTSZÁS:

8 csapat küzdhetett tovább a helyezésekért. (Királylány, Foose, Szedd ki!, D-Squad, Pillangó crew, Last Minute, Corvinus, BKK Basketball Team)
A kieséses rendszerben már mindenki a legjobb 4-be jutásért hajtott. A Királylány, D-Squad, Szedd Ki!, és a Foose csapata került be a legjobb 4 közé, és mérkőzhettek meg a döntőbe jutásért. A helyi D-Squad játszott a Foose-al, ahol az utóbbi győzedelmeskedett és került be a bajnokság fináléjába. A másik ágon a Szedd ki!, és a Királylány erői csaptak össze, előbbi folytathatta tovább a küzdelmet a Soul Of The Game döntőjén.


3. HELYÉRT: (D-SQUAD – KIRÁLYLÁNY)

A két alakulat már találkozott egymás ellen az alapszakaszban, ahol a Királylány diadalmaskodott egy triplával melyet Ollé Milán eresztett el az utolsó másodpercben. A D-Squad most lehetőséget kaphatott, hogy visszavágjon az egy pontos zakó után. A Királylány gárdája erő és magassági fölényben volt, de a D-Squad játékosai tartották magukban hitüket és akaratukat, hogy képesek megszerezni a 3. helyezést. Azonban a mentálisan elfáradt D-Squad a mérkőzés végére nem bírta szusszal, így a Királylány hozta a kötelezőt és bezsebelte második győzelmét is a helyi játékosállományt felvonultató csapattal szemben, ezzel elnyerve a 3. helyezést a Soul Of The Game-en.

DÖNTŐ: (FOOSE – SZEDD KI!)

A döntő mérkőzésen két olyan csapat képviseltette magát, akik a Nemzeti Bajnokságban is játszanak. A Foose játékosai Budapesten, míg a Szedd ki! alakulata Szolnokon a helyi kosárlabda csapatban játszanak hivatalos mérkőzéseket. Mivel az utóbbi gárda játékosai évek óta együtt mozognak a pályán, és szervezettebb játékot mutattak ellenfelünknél, ezért a mérkőzésen kiegyensúlyozottabb teljesítményt is tudtak nyújtani, míg a Foose társasága ügyesebbnél ügyesebb tehetségekkel képviseltette magát, melyben bármelyik játékos át tudta lendíteni csapatát a holtponton. A végső eredmény a Szedd Ki!-nek kedvezett, így ők nyerték meg az első Soul Of The Game trófeát.

 

 

 

 

 

 


DÖNTŐ LEGÉRTÉKESEBB JÁTÉKOSA (MVP) - TÓTH DÁNIEL

A Soul Of The Game első kosárlabda bajnokságának rájátszás és döntő MVP díját Tóth Dániel a Foose csapatából érdemelte ki. Dani egész napos teljesítménye miatt kapta e kiváltságos díjat, ráadásul vezetésével egészen a döntőig menetelt az amúgy is tehetségekkel megfűszerezett Foose csapata.
Az ok, amiért Danira esett a szervezők voksa, - aki mindössze 172 cm-rel megáldott játékos-, hogy minden meccsen egyenletesen jó teljesítményt nyújtott. Csapatát feltöltötte energiával, kiszolgálta őket, a pálya minden szegletében jelen volt, és persze nem utolsó sorban pontjait is folyamatosan gyarapította, jobbnál jobb megoldásokkal kápráztatva el a nézőket. Kimagasló teljesítményéért kiérdemelt egy, a döntő legértékesebb játékosának (MVP) járó kupát, egy Basketball World ajándékcsomagot, és nem utolsó sorban a SLAM magazin felajánlásával egy egész éves előfizetést.

HELYEZETTEK:
1. SZEDD KI!
2. FOOSE
3. KIRÁLYLÁNY

FÉLPÁLYÁS TÖRTÉNÉSEK: (3-3 ELLEN LÁNYOK ÉS 16 ÉVEN ALULIAK)

Amíg a két egészpályán folytak a mérkőzések a színpaddal szemben a középpontban lévő pályán a hölgyek és a 16 éven aluliak bontakoztathatták ki tehetségüket. Csoportmérkőzéseik során már magukra vonták a kilátogatók figyelmét, mivel a 2 kategória játékosainak meccsein sem volt hiánya a látványnak.
Szép számban képviseltették magukat a csapatok. Izgalmas mérkőzéseket vívtak a lányok, akik többek közt Pécsről, Tatabányáról és Tatáról érkeztek a fővárosba.

A 16 év alattiak bajnokságában is nagy volt a verseny a bajnoki címért. 5 csapat küzdött körmérkőzéses rendszerben az alapszakaszban. A dobogó harmadik fokára a Wadehetetlenek állhattak, miután a Baja fölé kerekedtek a végjátékban. A Döntőben a Vasas-Elite csapata és a King’s City Crew feszült egymásnak. Nagy küzdelem folyt a pályán, ami már-már a sportszerűség határát is súrolta, de a képzettebb budapesti csapat győzedelmeskedett megérdemelten és nyerte el a rendezvény első helyéért járó díjakat.

A szebbik nem képviselőinek bajnokságában 7 csapat küzdött a végső győzelemért 2 csoportra osztva, amelyekben 3 illetve 4 együttes lett beosztva. A harmadik helyezést a tehetséges fiatal lányokból álló tatai TSE csapata szerezte meg.
Azonos csoportban kezdte meg a küzdelmeket a Butterfly Misses, és a mókás nevű 2. Helyezett csapata, akik a döntőben is találkoztak. Noha a csoportkörben a BEAC-os lányokat felvonultató 2. Helyezett lányai diadalmaskodottak a Pillangó park menyecskéi  ellen, addig a döntőben Brixel Móni vezetésével – aki az MVP címet is elnyerte a közel fél tucat triplájának köszönhetően, amit a fináléban dobott – a hazai pályán játszó Butterfly Misses emelhette magasba az első helyért járó kupát!


HELYEZETTEK:

LÁNYOK:

1. BUTTERFLY MISSES
2. 2.HELYEZETT
3. TSE  

16 ÉV ALATTIAK:

  1. VASAS-ELITE
  2. KING’S CITY CREW
  3. WADEHETETLENEK

LÁNYOK LEGÉRTÉKESEBB JÁTÉKOS (MVP) – BRIXEL MÓNIKA

A hölgyek kategóriájában a Butterfly Misses játékosa, Brixel Mónika térhetett haza a legértékesebb játékos (MVP) díjával.
A lányok döntőjét az előbb említett csapat és a 2. Helyezett vívta. Érdekesség, hogy a két csapat kétszer is találkozott az alapszakaszban, és mind kétszer a 2. Helyezett diadalmaskodott. A döntőben mégis a Butterfly Misses győzött Móni vezérletével. Ez egy nagy fordulat volt az MVP díjátadáson. Figyelemmel követtük a nap eseményeit a hölgyek kategóriájában is és a 2. Helyezett csapatából több játékos is büszkélkedhetett volna a díjjal, de Brixel Mónika a döntőben való teljesítménye miatt, lélegzetelállító mozdulataival és tripláival kiérdemelte a legértékesebb játékos díját. Móni egy kupával, a fő támogatónk által prezentált Basketball World ajándékcsomaggal és egy 1 éves SLAM magazin előfizetéssel büszkélkedhetett.

16 ÉVEN ALULIAK LEGÉRTÉKESEBB JÁTÉKOS (MVP) - BOINITZER DÁVID

Boinitzer Dávid a Vasas-Elite csapatából nyerte el a legjobb játékosnak (MVP) járó trófeát a 16 éven aluliak bajnokságában. Az egész napos verseny során kiemelkedően játszott, kiegyensúlyozott teljesítményére a döntőben tette fel a koronát, ahol a hátán vitte a csapatát, fontos pillanatokban süllyesztett el egy-egy triplát, ziccert az ellenfél gyűrűjében ezzel kiérdemelve a díjat.
Nyereménye egy MVP kupa, SLAM Magazin 1 éves előfizetése és egy Basketball World ajándékcsomag.


ZSÁKOLÓ VERSENY:

A rangadót nagy várakozás előzte meg, mivel illusztris nevek jelentek meg a megmérettetésre. A verseny során 5 zsákoló töméseit csodálhattuk meg, név szerint:
Dohar István, Krudinszky Patrik aka Patya, Magyar Tamás aka Mogyi, Ollé Milán és Stamler Ádám aka Goofy. Már a melegítés során is kiderült az ujjongó nézőközönség számára, hogy nem mindennapi figurákat fognak látni. A selejtező nagyon izgalmas volt, egyedülálló zsákolásokat mutattak be a versenyzők, amire a publikum üdvrivalgással válaszolt. A fináléba 3 zsákoló kvalifikálta magát. A sokak által favorizált pécsi „Patya”, a még csak szárnyait bontogató „Mogyi”, és a rutinos „Goofy”, akinek lábalatti tömése és öccse feletti zsákolása bebiztosította a győzelmet.

A ZSÁKOLÓ VERSENY GYŐZTESE -  STAMLER ÁDÁM AKA GOOFY


Az egész napon át tartó hangulatért 3 MC, Stik, Ish és Dru gondoskodtak, akik feladatukat ellátva tájékoztatták, valamint szórakoztatták a játékosokat és a kilátogatókat. Kora reggeltől estig dübörögtek a hip-hop zene ütemei, melynek minden műfaját felvonultatta az ifjú, ám tehetséges DJ Major Hayes és a szakmában már régóta otthonosan mozgó DJ Deez.

GRAFFITI:

A Live Graffiti show egész nap ámulatba ejtette az érdeklődőket.
Nagy tisztelet a writer-eknek, akiket név szerint nem említenénk meg, mivel fontosabb a hírnév helyett az anonimitás és önkifejezésük értéke, amit olyan magas művészi szinten kivitelezett alkotások képében tártak elénk, hogy nem csak emelték a Soul hangulatát, de kortárs művészeti kiállításon is helyet érdemelnek, hogy az utókornak is káprázhasson a szeme a festményeken még egy jó ideig.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

BREAK

Az itthon méltán elismert Sick7 csapata adott ízelítőt a közönségnek, hogy miért is ők képviselték Magyarországot a Battle Of The Year Break tánc világbajnokságon 2007-ben. Jelenlétükkel nem csak emelték a rendezvény fényét, de fellépéseik során mozdulataikban ötvözték a bonyolult technikai, és erő elemeket, továbbá egyedi és utánozhatatlan előadásukkal meggyőzték a közönséget zsenialitásukról.
(ha ugyan volt kétkedő egyáltalán)
A pillanatba feledkezve szinte egész napos látványt pakoltak a népnek, olyan freestyle bemutatókkal melyet a hangulatuk ihletett erre a neves alkalomra.

 

 

 

 

 

 


 

 

 

HIPHOP TÁNC - NO COMMENT

Keresve sem találhattunk volna a rendezvény hangulatához jobban illő csapatot, mint a
No Comment! Már puszta megjelenésükkel is meghökkentették a nézőket, ahogy a Joker jelmez álarca mögé rejtőzött 22 táncos bevonult fellépésük színhelyére, de ami utána következett hűen tükrözte a nevük nem véletlen az ami! A szavak csak tompítják a valóságban átélt élményt, és képtelenség visszaadni részleteiben mi is az, amit láthattunk. Egy biztos, hogy világszínvonalú mesterien kivitelezett táncot élvezhettünk, melytől a hideg rázott mindenkit, aki egy kicsit is kedveli ezt a műfajt.
A közönség jóformán annyira az előadás hatása alá került, hogy csak a vége felé mertek elkezdeni tapsolni. Aki nem volt ott annak hiába a leírás, aki látta annak felesleges.

 

 

 

 

 

 

 


FACE TEAM

Külföldön és hazánkban egyaránt már láthattuk fellépni rangosabb gálamérkőzések szüneteiben az Akrobatikus Kosárlabda csapatot, de ezúttal műsorukat show és látványelemekkel valamint egy egyedi kosárlabda színházzal egészítették ki a különleges alkalom kedvéért. A válogatott gumiasztalosok és az ország legtehetségesebb freestyle-osai a fizika törvényeit olykor meghazudtoló mozdulatokkal majdnem hogy „mátrixos” effektekkel szédítették a tömeget. Életveszélyes zsákolásokkal ejtették kétségbe a bámészkodókat, akik gyakran egyik-másik sikeres ugrás után megkönnyebbülő arckifejezéssel nyugtázták, hogy igen: A srácok tényleg profik :)

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

HIPHOP FELLÉPŐK:

ALTARE & RIDDLER

A délután folyamán kezdetét vette a koncertezés. A Soul színpadán a szövegelést a Testament Records két meghívott MC-je nyitotta a zenei fellépők közül. Altare & Riddler adta meg az éppen meccset vívó játékosoknak a kellő hangulatot és alapozták meg az utcai életérzést.

RYZO+RAPTORZ

A sort Ryzo folytatta, nem is akármilyen, új ízekkel a hamarosan megjelenő szóló lemezéről. Ezután teljesedett ki a trió, Lipivel és a kosaras múlttal rendelkező SkillzGerivel, akik tovább fényezték a beateket. A 3 MC magabiztos fellépéssel tolta a rímeket a közönségnek a kosár alatt. Otthonosan mozogtak a színpadon, látszott, hogy a rutin a fejükben és a kezükben nagyon ott van. Biztos alapok, elgondolkodtató sorok igazi háttérzenét adtak a kosárhoz.

BOBAKROME

A díjátadások után Bobakrome nyitotta az estet, mely a "fárasztó" napot lezáró, mondhatni levezető partyként töltötte ki a programfüzetünket. A félhomályban Krome a már jól megszokott és elvárhatóan pimasz védjegyeként is ismert stílust megint hozta, megteremtve már az első szavaival a Soul fesztiváljához illő utcai hangulatot! Koncertje során, (Sokak örömére) az eufória hatása alatt impróból költötte szövegei egy részét, ezáltal is esélyt adva a közönség valamint a közeli háztömbök lakóinak (passzív közönségnek) is, a koncert élvezésére… kimondatlan üzenete ráébresztette a kilátogatókat, (valamint feltehetőleg a fél kerületet), ha eddig még nem lett volna világos, hogy a kosárlabdázás hangulata nincs meg
hip-hop zene nélkül, amit a DSP csak tovább erősített.

DSP

Krome hajtóműve belobbantotta az érdeklődést és a folytatás sem maradt hangos szó nélkül... mire a DSP következett a közönség kellően fel volt húzva ahhoz, hogy a feszültséget mindenki torka szakadtából adja le az MTV kamerája mellett.
A két Telepinek több sem kellett és azt a bizonyos olajat még rá is dobta a tűzre Dipa és Bom, amit igen hálásan viselt a koncertező tömeg.
A napot megkoronázták az addigra már az éjszakába nyúló fellépésükkel, és ha sajnos a határidő miatt a szándékunknál és kedvünknél előbb kellett is befejezni a koncertet, később még külön desszertként, a nyugodni nem vágyó repetázóknak oda tették az utca igazi lelkét a sajátjukból, hangcucc és mikrofon nélkül csupán az érzésért a pillangó park csendes fái alatt.


Köszönjük mindenkinek a részvételt és a megjelenést!

Addig is itt egy kis ízelítő…(Soul Of The Game Promo videó) >> http://www.youtube.com/watch?v=9zTFQj-Ykig
Hamarosan további információkat találhattok a www.soulofgame.com oldalon.

Várunk titeket szeretettel a következő SOUL OF THE GAME – BASKETBALL & HIPHOP FESTIVAL-ra, ami télen lesz megrendezve.


SOUL OF THE GAME CSAPATA


 Hozzászólások
Neved:
Hozzászólás szövege:
Kérlek írd be számjegyekkel az alábbi számot: hetven-egy   hozzászólás
  1. NO COMMENT 2010.10.15. | 21:06:08

    NO COMMENT A LEGJOBB IMÁDOM ! VÁÁÁÁÁ MEKKORA VOLT A GÁLA!

1

Kapcsolódó hírek
A hiphop.hu él! Felhívás! 2012. 09. 13 10:49:01
Montana a Bázis Store-ban 2012. 07. 31 14:40:47
Q-ROOTS - ÉLETELIXÍR videó 2012. 07. 12 06:44:58
Geriskillz videóklip 2012. 06. 27 13:14:51


NEWSRANK
hirdetés
partnerek
NeoSoft