It's Rite!
Betöltés...
Valami elindult Szarvason

Valami elindult Szarvason!

Szarvas sokak számára a gyönyörű természeti adottságai miatt - mint például a Körös part és az Arborétum -
lehet ismerős, de mint tudjuk, itt található a történelmi Magyarország közepe is. A gyanútlan túrista
mindig belebotlik egy-egy spontán házibuliba vagy részese lehet akár szabadtéri "ereszd el a hajam" buliknak is. Ez a kis város hajdanán partykultúra szempontjából a környék Mekkája volt. A szarvasi Zebra Club rock
koncertek, tehetségkutató fesztiválok, rendszeres nagy érdeklődésikörű elektronikus zenei bulik otthonát
jelentette. Aztán országos szinten jött egy törés, sokak nagy bánatára. Sajnos így lett ez szeretett Szarvasunkkal is.

Eltűnedezett a szórakozó közönség, a clubtulajdonosok inkább populáris, vendégvonzó esteket szerveztek,
megjelent a nosztalgiadiszkó, eltűnt az underground. Megannyi oka lehetett ennek a jelenségnek, esetünkben
is, még a mai napig ezeket az okokat találgatjuk egymás között. Volt aki az iskoláit kezdte el más városban,
volt aki dolgozni vagy szerencsét próbálni indult el a nagyvilágba az adott partykat látogató érdeklődő
korosztályból. Kimúlt az undergroundot tápláló első hullám.No de kanyarodjunk vissza a jelenbe. 2009-et írunk, eltelt néhány év és egy új dolog van
kialakulóban kicsiny városunkban. Néhány régi partyarc, dj és szervező összedugta a fejét, hogy újra elhozzák azokat a bulikat, amelyekre anno megannyi estén keresztül önfeledten szórakozott a vájtfülű nagyérdemű. Ennek okán ki is alakult egy apró, bár annál jobban elhatározott társulás és munkába vetette szabadidejét. Jelenleg hiphop orientált bulik szervezése folyik, de más underground irányzatok is folyamatosan helyet kapnak majd, mint például a drum&bass, vagy éppen a breakbeat.
Egy hetente jelentkező rádióadás is útnak indult nemrégiben ezen csapat lelkesedésének nyomán. A Rádió Szarvas műsorán jelentkező "Fordított Fülek" nevet viselő hallgatnivaló az underground stílusok történetével, fejlődésének áttekintésével és magukkal a dj-kkel és zenéikkel foglalkozik adásról-adásra. Ezen kívül egy témával azonos, ámbár megjelenésben teljesen más formátumú kúltúra sugárzó anyagon is dolgozunk, ami papírformában fog elérhetővé válni és a kis folyóirat a "Kapunyitás" címet fogja viselni.

Az első újonnan szervezett buli májusban került megrendezésre, ahol az NKS nevű magyar hiphop formációt invitálta meg a kis banda. Nagysikerű bulivá kerekedett ki a vadiúj próbálkozás. Ezen felbuzdulva egy újabb szubkulturális történésen törték a fejüket embereink. A július 3-ára megrendezésre került buli kibővült egy délutáni programmal is, amely az extrém sportok szerelmeseinek kedvezett, így a szarvasi skateparkban egész napos kötetlen sportnapot tartottunk, a helyi és vidékről érkező görkoris, gördeszkás és biciklis ifjúság legnagyobb örömére. A zenei hangulatkeltésről a szintén szarvasi hiphop dj Gyurma és a drum&bass körökben tevékenykedő Savage gondoskodott. Egyfajta ráhangolódás vagy kedvcsináló volt az esti bulira, ahol a Hősök nevezetű hiphop formáció orbitális partyt csapott. A lelkes partyarcok már este 9-től Gyurma hiphopjaival pörögtek fel partyüzemmódba, levezetésként pedig egy agykiégető nyári drum&bass szettet hallhattunk Savage-től, ami az előző party létszámát is jócskán túlszárnyalva egy itthoni berkekben rekordidejűnek számító fél5-ös zárást eredményezett.A nyár folyamán több ízben jelentkezik még a kis csapat és táncos partykkal szórakoztatja a közönséget, a tervek szerint nem csak Szarvason, hanem a környék klubjaiban, mint például Gyulán, Gyomán vagy Baján. A következő szarvasi megmozdulás szervezése már megkezdődött, mely egy több helyszínből álló több stílust felvonultató augusztus végére  várható party lesz! Így nemcsak a hiphop, hanem az elektronika szerelmesei is minden bizonnyal megkapják a magukét tömény dózisban! Szarvas elindult, menetel tovább és augusztusban is nagy szeretettel várja a partyznivágyókat! 

Szöveg: Savage
Képek: Galó Tomi
2009.07.09.


 Hozzászólások
Neved:
Hozzászólás szövege:
Kérlek írd be számjegyekkel az alábbi számot: nyolcvan-hat   hozzászólás

Kapcsolódó hírek
A hiphop.hu él! Felhívás! 2012. 09. 13 10:49:01
Montana a Bázis Store-ban 2012. 07. 31 14:40:47
Q-ROOTS - ÉLETELIXÍR videó 2012. 07. 12 06:44:58
Geriskillz videóklip 2012. 06. 27 13:14:51


NEWSRANK