It's Rite!
Betöltés...
Mr. Hyde interjú


Billcore-nak köszönhetően exkluzív MR. HYDE interjút olvasható oldalunk hasábjain. Íme:-Billcore: A Chronicles Of The Beastman névre hallgató új albumod július 22-én jött ki. Milyenek az első rajongói visszajelzések?
-MR.HYDE: Eddig nagyon pozitív reakciókat tapasztaltam. Úgy tűnik mindannyian szeretik az új albumot. A negatívhoz legközelebb álló dolog annyit tesz ki, hogy pár die-hard arc azt mondja bár bejön nekik az új, de a Barn Of The Naked Dead jobb. Ezzel nincs bajom. Szerintem mindkettő nagy de mások és nehéz őket összehasonlítani. Olyat még nem hallottam aki csak az előzőt szeretné és ezt kritizálná.

-Bítek terén most Sean Strange végezte el a meló oroszlánrészét. Miben volt más vele dolgozni, mint Necro-val?
-MH: Jobban belemélyedtem a zenék válogatásába és megalkotásába. Az első lemeznél Necro adott egy csomó beat cd-t és eleget ki tudtam választani. Itt együtt dolgoztam Strange társaságában, elmondtam neki mit akarok és hozzám csiszolva készítette a dolgokat. Értik a beteg elmémet és a kreatív folyamataimat szóval mindkettővel szeretek dolgozni.

-A lemezen sok horrorfilmes skitet találunk. Melyik filmekből pontosan és általában hogyan választod ki ezeket?
-MH: Szeretem, ha az albumaimnak afféle mozis hangulata van. A hiphop és a film a két kedvenc dolgom. Általában mikor befejezek egy dalt, akkor a koncepció vagy a cím ötletet ad egy filmes sample-hez van intróhoz. Néha pedig a másik oldalról közelítem meg. Nézek egy zsír filmet és valami zorall mondat megragad amit tutira fel akarok használni. Le is írom azonnal, és tudni fogom mit akartam a legközelebbi felvételnél. Sosem mondom meg honnan szedtem ki ezeket. Szeretem, ha a rajongók mennek utána az infónak. Tök király élmény mikor valami akármi filmet nézel és felismered, azonnal eszedbe jut „b#ssza meg ez van a Hyde lemezen!”

-A szövegeid is erőszakosak, és hatással vannak rájuk a horror filmek és a gore. A horrorcore-ról hogyan vélekedsz?

-MH: Sosem határoznám meg „horrorcore”-ként a zenémet. Úgy érzem ez a kifejezés túl beszűkült. Nekem a horrorcore trükkösnek hat és a ’90-es évek elején/közepén sokan kezdték csinálni mikor népszerű lett. Az én zeném változatosabb, multidimenzionális és nagy a hangsúly a szövegeken. Egy csomó beteg cucc hatással van rám. Gore mozik, a saját élettapasztalatom, metál, az utca, de főleg a hiphop.

-Talán a Demonic Harmonix a kedvencem. Mesélj a koncepciójáról és arról, hogyan született meg a dal…
-MH: Erre vagyok az egyik legbüszkébb. Mindig az a célom, hogy új, friss és eredeti témákkal rukkoljak elő. Olyannal, amit előtte senki nem dolgozott fel. Mindig érdekelt A Jelenések könyve és a különböző világvége-teóriák. Szóval alkottam egy olyan dalt, ahol Az apokalipszis négy lovasa egyikének a perspektíváját dolgozom fel. Az én kegyetlen világvége nézetemről. Jelenések Hyde értelmében! Ütős lett. Nagyon gonosz, mozi hangulatú zene és komor szöveg.

-A Bloody Murder is hatásos. A zene egy kis Jedi Mind Tricks fílinget kapott. Mi a véleményed erről a darabról?
-MH: Igazi himnusz. Egy „Spill Your Blood” típus szám. Annyira tele van energiával, hogy az anyaszomorítók totál felpörögnek ha hallják. Tuti moshpit indító koncerteknél.

-Az első videó a Killer Collage-ből készült, ahol Q-Unique és ILL BiLL is közreműködik. Milyen volt a forgatás és mennyire vagy elégedett a végső formátummal?
-MH: Pont megfelelő volt videóhoz. Igazi őrült csapatfless. Aki a dalban szerepelt elhozta a saját krúját és egy nagy rendezvény erejéig egyesültünk. Igazi ’90-es évek eleji hangulata van, tele nagy repperekkel. Ülsz és figyeled, próbálod az összest megtalálni.

http://www.youtube.com/watch?v=B0XGWzLDR1o

-Térjünk kicsit vissza a horror témához. Ha jól tudom a Texas Chainsaw Massacre a favoritod. Miért pont az?
-MH:
Így van. Egy örökérvényű darab. Eredeti, beteg és tébolyodott. Nagyon gonosz. Olyan ahogy egy igazi pszichós sztori is megtörténhet. A karakterek, a játék, a zene, ahogy megverik az embereket. Tökéletes. Az ilyen filmeket mostanság fullra lebutítják a speciális effektekkel. Néha pont a lényegét veszik el.

-Az új Batman filmet láttad? Bejött?
-MH: Igen. Nem éreztem annyira jónak mint ahogy agyonreklámozzák. Túl hosszú és Batman hangja idegesítő. De Heath Ledger klassz Joker-t alakított. Jóval hátborzongatóbb és gonoszabb mint a korábbiak.

-A Psycho+Logical-Records idén 12 kiadványt ad ki, a tied után a Riviera Regime ’Real Soldierz Ride’ és a Sabac Red ’The Ritual’ következnek. Mire várhatnak a rajongók?
-MH:
Sabac már sokaknak ismerős a Non Phixion-ből és a debüt szóló Sabacolypse-ból. Ütős, felemelő, forradalmi zenét alkot. Még nem hallottam az új lemezét, de zorall előadó és ezt az új korongon is tuti demonstrálni fogja. A Riviera Regime utánam következik. Ők igazi izraeli katonai/gengszter cuccban utaznak. Nagyon durva és eredeti hangzás. Sokat vágok az új albumról, nagyon kemény.

-Sokat lehet hallani a bokszolói múltadról. A hiphop-ban ugyanezt az összpontosítást alkalmazod mint a boksznál?
-MH: A bokszban, ha sikert akarsz elérni szükséged van szívre, elhatározásra, makacsságra, és a „sosem meghalni”attitűdre. Úgy vélem ugyanezekre a tulajdonságokra van szükség ahhoz, hogy a hiphop-ban versenyképes légy. Amit a bokszban tanultam megpróbálok mindent felhasználni a hiphop-ban és az életben való küzdelmeimhez.

-Olasz-amerikai létedre hogyan látod az olyan nagy bokszolók hatását, mint Rocky Marziano vagy Jake Lamotta a kint élő olasz kolóniára?
-MH:
Ezek az emberek reményt adtak a fehér olasz-amerikai srácoknak, hogy egy olyan sportban is szerezhetnek nevet maguknak, ahol főként feketék és latinók dominálnak. Nagy inspirációnak számítottak egy sokat értek el a kis termet és csekélyebb természetes tehetség ellenére.

-A PLR mindent a saját erejéből ér el. Mi a tanácsot azok számára, akik sikeresek szeretnének lenni a hiphop-ban vagy az élet bármely területén?
-MH: Olyan nem létezik, hogy nem. Sose add fel. Addig üsd amíg bármilyen fal le nem omlik amelyik a céljaid előtt áll.

-Mik a legközelebbi terveid a zenében?
-MH: Addig promótálom tovább a Chronicles Of The Beastman-t amíg nem lesz mindenki agya átmosva és az arcok nagymamái is vágják ki vagyok.

-Utolsó üzenetek az olvasóknak?
-MH: A Chronicles Of The Beastman a boltokban!!! Vedd meg és támogasd az igazi, nyers hiphoppot! A PLR van az élen!

Web:  http://www.myspace.com/mrhyde  
 Hozzászólások
Neved:
Hozzászólás szövege:
Kérlek írd be számjegyekkel az alábbi számot: nyolcvan-öt   hozzászólás

Kapcsolódó hírek
A hiphop.hu él! Felhívás! 2012. 09. 13 10:49:01
Montana a Bázis Store-ban 2012. 07. 31 14:40:47
Q-ROOTS - ÉLETELIXÍR videó 2012. 07. 12 06:44:58
Geriskillz videóklip 2012. 06. 27 13:14:51


NEWSRANK