It's Rite!
Betöltés...
Leeroy interjú

[hiphop.hu] - Kezdésképp, összefoglalnád röviden, hogy a Saian Supa Crew hogy alakult meg?
Leeroy - Volt egy kis stúdió ahova egy csomóan jártunk felvenni demo-kat, úgy 1997 körül. Pontosabban itt történt, hogy Feniksi és én összetalálkoztunk, és mivel teljesen egy hullámon voltunk, elhatároztuk, hogy alapítunk egy bandát, és innen indult.

[hiphop.hu] - De ha jól tudom már nem vagy a Saian Supa tagja, ugye?
Leeroy -
Így igaz, már nem vagyok Saian tag. Különböző okok miatt hagytam ott a bandát, nagyrészt személyes problémák voltak, valamint az is közrejátszott, hogy úgy éreztem, eljött az ideje a változtatásnak. Úgy éreztem, hogy már nem tudok ennek a kalandnak a részese lenni a bandával, ki kell próbálnom magam szólóban is.

[hiphop.hu] - És elég nagy ahhoz a francia hiphop szcéna, hogy megélj szóló előadóként?
Leeroy -
Ja, persze. Igazából a rap zene az egyik legnépszerűbb műfaj manapság Franciaországban, és a hiphop "ipar" sokat fejlődött. Nem azt mondom, hogy bárki aki reppel meg tud élni belőle, egy csomó embernek ugyanúgy van normál állása, de nekem szerencsére ez a hivatásom.

[hiphop.hu] - A legtöbb európai előadó próbál valamiféle kapcsolatot találni a hiphop őshazájával, Amerikával. Ugyanakkor fél Kanada franciául beszél - van esetleg valami szorosabb kapcsolatod a kanadai hiphoppal?
Leeroy -
Nem, nem igazán.

[hiphop.hu] - Azt hittem az egy elég jó piac számodra..
Leeroy -
Nem, mert a kanadai hiphop elég kicsi az amcsihoz képest, ráadásul ha kanadai hiphopról beszélünk, az általában angol, a francia nyelvű kanadai repp nem igazán jut el Franciaországba. Volt fellépésünk Québec-ben a Saian-nal, elég jó volt, és nagyon jó visszajelzéseket kaptunk, de kb. ennyiben ki is merült a dolog..

[hiphop.hu] - Belekóstoltál a színészkedésbe is egy kicsit. Beszélnél nekünk erről az oldaladról? Ez hobbi számodra vagy komolyabban gondolod a dolgot?
Leeroy -
MC-nek lenni, reppelni és lenyomni egy show-t a színpadon, eléggé hasonló dolog bizonyos értelemben, mint a színészet. Nincs még sok tapasztalatom a színészkedésben, de amit eddig tapasztaltam az mind pozitív volt, úgyhogy egy kicsit meg szertnék próbálni jobban belemélyedni a dologba.

[hiphop.hu] - Szeptemberben jön ki az új albumod, bemutatnád egy kicsit?
Leeroy -
Az album címe Open Bar, és ez arra utal, hogy többféle zene lesz majd hallható az albumon, különféle érzések lesznek beleépítve, úgy mint reggae, elektro, rock, meg ilyenek. Különböző zenei érzések és ötletek lettek összefércelve. Experimentális, de ugyanakkor nagyon szórakoztató az album. Egy csomó humor van benne, és számtalan rejtett üzenet a sorok között, amik tudatosan lettek felépítve.

[hiphop.hu] - Évről évre van valami olyan hír Franciaországból, ami azt mutatja, hogy számos rasszizmussal kapcsolatos probléma húzódik meg a felszín alatt. Megpróbálsz a zenédben ezekkel a dolgokkal is foglalkozni?
Leeroy -
Igen, pont azért van ez mert a legtöbb rasszista kétszínű is.. Lesz néhány szám az Open Bar-on ami a témával foglakozik, különösképpen azért is mert az én szüleim is Afrikából vándoroltak Franciaországba. Még a mai, fiatalabb generációk se tudtak teljesen integrálódni a társadalomba, viszont tudniuk kell, hogy a szüleinknek ennél sokkal rosszabb dolguk volt. A rasszizmussal foglalkozó zenéknél a fő elgondolás ugyanakkor az, hogy ne még jobban megosszuk az embereket, hanem inkább hozzuk közelebb őket egymáshoz, mivel mind ugyanúgy emberek vagyunk, és nem kéne faji különbségeken gondolkozni, össze kéne fognunk.

[hiphop.hu] - Ki producerelte az albumot? Te magad?
Leeroy -
A munka legnagyobb részét én csináltam, néhány egyéb producer segítségével, akikkel már korábban dolgoztam a Saian-ban.

[hiphop.hu] - Itt a fesztiválon élő zenekarral léptél fel. Felhasználsz élőzenés elemeket is a zenekészítésnél?
Leeroy -
Igen a banda is sokat segített az albumban, egy vagy két számban a teljes gárda közreműködik, dobbal, gitárral és basszussal, és rásegítenek a számítógéppel készített beat-ekre, és sokkal élőbbé varázsolják őket.

[hiphop.hu] - Köszi az interjút!
Leeroy -
Peace!

[szöveg+fotó: aMGee] Hozzászólások
Neved:
Hozzászólás szövege:
Kérlek írd be számjegyekkel az alábbi számot: ötven-kilenc   hozzászólás

Kapcsolódó hírek
A hiphop.hu él! Felhívás! 2012. 09. 13 10:49:01
Montana a Bázis Store-ban 2012. 07. 31 14:40:47
Q-ROOTS - ÉLETELIXÍR videó 2012. 07. 12 06:44:58
Geriskillz videóklip 2012. 06. 27 13:14:51


NEWSRANK